Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SP1EZC Offline
Adam
**

Liczba postów: 53
Dołączył: 21-05-2010
Post: #1131
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Dzięki Artur ,
A które to są na schemacie montażowym twojej pcb , i czy te 10 uf też dobierałeś wszystkie ?
73 , Adam

(26-06-2017 0:03)SP3OSJ napisał(a):  Wszystko OK. Ja dobierałem 22nF w mieszaczu po stronie RX i TX.
Występuję 22nF w wersji NP0 Wpisz frazę: 22nF NPO (O nie zero) na ali i daj szukaj to zobaczysz.


Artur ,
Dziękuję ci serdecznie , za te wskazówki odnośnie kondziołków , jesteś "the Best" , na Ciebie zawsze można liczyć nawet o 2 w nocy , hi hi.
73 , Adam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2017 7:53 przez SP1EZC.)
26-06-2017 0:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MOSFET Offline
Jakub
*

Liczba postów: 37
Dołączył: 06-05-2017
Post: #1132
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
A co z kondensatorami i rezystorami w filtrze dolnoprzepustowym? Jest sens pakować tam 'coś lepszego" ?

Uciekajcie stamtąd dzieci, gdzie świetlówka sama świeci!
26-06-2017 22:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #1133
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 13:07 przez SP3OSJ.)
27-06-2017 3:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MOSFET Offline
Jakub
*

Liczba postów: 37
Dołączył: 06-05-2017
Post: #1134
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Czyli można zewrzeć X1S z tego schematu:
http://sp3osj.kooikerhondje.com.pl/schematy2/_DSP2.jpg
bezpośrednio do C29 i C30 i nie montować tej kolumbryny z opampów?

Filtr nadawczy zostaje czy też wypada?

Wymaga to jakichś zmian w firmware?

PS: przeraża mnie kolega godzinami dodawania postów Smile

Uciekajcie stamtąd dzieci, gdzie świetlówka sama świeci!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-2017 23:20 przez MOSFET.)
27-06-2017 23:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #1135
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 13:07 przez SP3OSJ.)
29-06-2017 0:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1136
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam

Czy ktoś miał problem z opóźnionym włączaniem się przekaźnika w BPF lubLPF?
Mianowicie za każdym razem kiedy załączam pasmo 40m przez kilka sekund nie słychać żadnej stacji i potem nagle słychać kliknięcie przekaźnika i pasmo ożywa.
Ma takie odczucie jakby przekaźnik miał problem z załączeniem, jakby haczył.
73
Wojtek
29-06-2017 18:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GREG Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 274
Dołączył: 18-11-2010
Post: #1137
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,
Ja mialem taki problem z pasmem 40m. Zmieniłem wszystkie przekaźniki i nie pomoglo.

Pozdrawiam
G
29-06-2017 21:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1138
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
i co? znalazłeś?
29-06-2017 22:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #1139
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 13:07 przez SP3OSJ.)
30-06-2017 3:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1140
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Dzięki Artur!

Okazało się że to przekaźnik.
Miałeś rację.
73
Wojtek
04-07-2017 10:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości