07-05-2013, 19:40
Witam serdecznie wszystkich. Jakiś czas temu zakupiłem płytę Piligrim z DW_Radio, która wreszcie doczekała się swojej kolejki. Szukałem u siebie w sklepach ( aby nie kupować w sieci ) ciekawej obudowy ale niestety nic nie znalazłem. Napatoczył się wybebeszony FM3041 który posłużył jako dawca obudowy
Roboty może i zaczynam trochę od końca, ale chciałem wiedzieć jak zaplanować dalsze prace.
Układ syntezy jest zrobiony na gotowym module z AD9850 plus powielanie na ICS502 sterowanym procesorem ATmega8 . Próby na stole okazały się bardzo zadowalające w połączeniu z płytką Piligrim. Soft to bardzo zmodyfikowany wsad Ryśka SQ9MDD , który i tak jeszcze jest zmieniany. Zdjęcia z syntezy zamieszczę wkrótce.
A tak oto wygląda początek prac przy Piligrim.
![[Obrazek: 1106110700_1367951510.jpg]](http://obrazki.elektroda.pl/1106110700_1367951510.jpg)
Nie ma jeszcze gałek, bo wymiary na nie wyszły mi trochę "nie takie"
tak więc będę musiał sobie je sam zrobić na tokarce w pracy.
W pierwszej kolejności odbędzie się montaż filtrów BFP a dopiero następnie pójdę w kierunku nadajnika.
Planuję w mikrofonie umieścić klawisze do zmiany kroku przestrajania oraz dwa do przestrajania, dlatego jest zamontowane gniazdo 8 pin.
Roboty może i zaczynam trochę od końca, ale chciałem wiedzieć jak zaplanować dalsze prace.
Układ syntezy jest zrobiony na gotowym module z AD9850 plus powielanie na ICS502 sterowanym procesorem ATmega8 . Próby na stole okazały się bardzo zadowalające w połączeniu z płytką Piligrim. Soft to bardzo zmodyfikowany wsad Ryśka SQ9MDD , który i tak jeszcze jest zmieniany. Zdjęcia z syntezy zamieszczę wkrótce.
A tak oto wygląda początek prac przy Piligrim.
![[Obrazek: 1106110700_1367951510.jpg]](http://obrazki.elektroda.pl/1106110700_1367951510.jpg)
Nie ma jeszcze gałek, bo wymiary na nie wyszły mi trochę "nie takie"
tak więc będę musiał sobie je sam zrobić na tokarce w pracy. W pierwszej kolejności odbędzie się montaż filtrów BFP a dopiero następnie pójdę w kierunku nadajnika.
Planuję w mikrofonie umieścić klawisze do zmiany kroku przestrajania oraz dwa do przestrajania, dlatego jest zamontowane gniazdo 8 pin.