Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trx Wolf
Witam wszystkich w Nowym Roku - Do Siego.

Maćku,
Pisałem wcześniej w czym problem z tą płytą...
Trzeba zrobić bardzo dobre chłodzenie, ale od dołu płyty.
Ja usunąłem cały lakier z płytki w rejonie tranzystorów (nie mierzyłem, ale ok. 4x2,5 cm) i na paście termoprzewodzącej (takiej ze srebrem) przykręciłem bloczek miedziany (kawałek szyny grubości ok. 4 mm.
Niestety, główny transfer ciepła z tranzystorów idzie przez laminat - dobrze że gęsto przelotki są zrobione, co pomaga...
Do tego jest przykręcony radiator z wentylatorem.
Góra tranzystorów też chłodzona, ale tu już zwykłym aluminiowym radiatorem.
Również przeżyłem upalenie jednego z tranzystorów na początku.
Ból nauczył...

Teraz radio pracuje bez problemów.

Nie sztuką jest coś zrobić, sztuką jest zrobić tak, aby nie zepsuć..

Pozdrawiam,
73! Krzysztof SP9XCC
Odpowiedz
Drobne poprawki i najnowszy soft 6.6.0

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Witam szanownych kolegów. Czy mal by ktoś sprawdzonego STM'a i chciał by go odsprzedać?
Odpowiedz
Cześć,
ja mam sprawdzonego, nawet zaprogramowany...
Szczegóły na PW.
Tak przy okazji, info dla kolegów, którym pomagałem z zakupami w DigiKey - dziś odebrałem przesyłkę.
Odpowiedz
Prace nad WOLFEM 100 Watt dobiegają powolutku do końca [ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND]

Odpowiedz
Zamówione PCB - motherboard rev.33 przyszły - jeżeli ktoś potrzebuje proszę na pw.
Pozdrawiam

Odpowiedz
Powolutku do przodu powstaje WOLF 100 Watt

Odpowiedz
Witam serdecznie chciałbym poinformować że jest najnowszy soft 6.7.0 do WOLFA oto co poprawiono. +STM32: W konsoli debugowania = tryb debugowania systemu, do konsoli wysyłane są uśrednione dane o poziomie dBm odbiornika, przydatne do pomiarów współczynnika szumów wzmacniaczy +STM32: Ikona błędu OVS
jest wyświetlana w przypadku przeciążenia czujnika SWR / ALC , Tnx R7KBI +STM32: Rozszerzono limity strojenia FFT Automatic, Tnx R4HID +STM32: 7Inch: Dopracowanie procesu wybudzania LCD z uśpienia poprzez dotknięcie ekranu, Tnx DL1EGQ +STM32: Korekta błędów przełączania trybu ENC2, Tnx DL1EGQ + STM32: Dodano prototypy oprogramowania sprzętowego dla Wolf-2, Wolf-Lite-2, Wolf-Mini, Tnx RU4PN , DJ0AK , R7KBI +STM32: Przełączenie na WFM nie resetuje Zoom, Tnx

R7KBI
+STM32: Zaktualizowane ustawienia FFT/WTF podczas transmisji, Tnx R7KBI
+STM32: Brak błędów podczas resetowania ustawień/kalibracji poprzez menu
+STM32: W tematach analogowych/CN SWR jest wyświetlany z dokładnością do setnych części, Tnx R7KBI
+STM32: Naprawiono problem z opóźnieniem startu TX we wbudowanym FT8, Tnx RU4PN
+STM32: Zaimplementowano mechanizm makr CW do przesyłania wstępnie uformowanych wiadomości, Tnx R7KBI
+STM32: RIT/XIT nie są resetowane do zera po ponownym włączeniu, Tnx AlexanderDX
+ STM32: Wyjaśnione granice pasma transmisji, Tnx R2AJI
+ STM32: Klaster FFT i usługi->DX teraz dodatkowo wyświetla informacje o stacjach nadawczych AM (nazwa, kraj, moc), Tnx R2AJI
+STM32: Dodano zasięg 160m dla wbudowanego FT8
+STM32: Wolf-Lite: zmiana sterowania, krótkie naciśnięcie Menu przewija przyciski funkcyjne, długie naciśnięcie wchodzi do menu, długie naciśnięcie ENC2 - Blokada i kalibracja, Tnx RL6MR
Mam już wgrane najnowsze oprogramowanie 6.7.0. do mojego WOLFA 100 Watt.

Odpowiedz
Wracam z informacją zwrotną w sprawie błędu pamięci EEPROM i czerwonym tłem przy uruchamianiu.
Dzięki koledze SP5CGI moja uwaga skupiła się na procku kupionym na Ali, dzięki serdeczne bo wymieniłem go i radio działa bez problemu teraz! Smile

Dzięki koledze SP5TAA od którego odkupiłem oryginalny procesor Smile
Odpowiedz
Witam Wszystkich mam pytanko jak tam postępy w budowie WOLFA u kolegów którzy budują WOLFA ???? u mnie lekka poprawka w BIG RF-UNIT rev 5.3

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: SP2QVX, 2 gości