Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trx Wolf
Mam nadzieję, że koledzy, którzy mają ten problem, czytali wszystkie posty.
Już kilka razy było pisane, że od wersji 4.1 to Altera "dyryguje" pamięcią. A skoro jej brak, to takie komunikaty.
73` by Marian SP4FYE
Odpowiedz
Wydawało mi się że wszystkie posty przeczytałem , no niestety tego nie wiedziałem , w takim razie sytuacja się wyjaśniła , czekam na Altere .
Dzięki za podpowiedż . Pozdrawiam 73 !
Odpowiedz
Witam.
Gdyby ktoś jeszcze szukał , firmę (w moim przypadku) mogę polecić : https://www.waveshare.com/7inch-capaciti...-lcd-c.htm
Panel LCD przyszedł w ciągu 8 dni + taśma podłączeniowa .
Odpowiedz
OK, sprawdź taśmę bo jest 40 pin, a do WOLF -a potrzebna 45 pin.
Odpowiedz
Ten wyświetlacz jest sprzedawany z taśmą 40 pin bo takie ma złącze. W Wilku taśma łączy dwie płyty i jest to 45 pin.
Odpowiedz
(31-10-2022, 17:18)SQ7BCN napisał(a): Ten wyświetlacz jest sprzedawany z taśmą 40 pin bo takie ma złącze. W Wilku taśma łączy dwie płyty i jest to 45 pin.

Cześć!

Rozumiem, że kupiłeś ten wyświetlacz w tym sklepie i u Ciebie w Wilku działa?
I spokojnie można tam kupić?

pozdrawiam
Witek.
Odpowiedz
Ja kupiłem na Aliexpres ale dokładnie taki sam i działa.
Odpowiedz
Witajcie "wilczarze"...

U mnie dziś wielki dzień - mój "Wilk" pierwszy raz dał zew i w ciągu 10 minut 3 QSO na FT-8 Big Grin

Uruchomiłem wersję QRP++ modułu RF.
Próby zrobione, teraz trzeba ogarnąć chłodzenie.
Przy tych próbnych QSO tranzystory robiły się gorące...
Próba robiona bez radiatorów jakichkolwiek...

Moja podpowiedź - aby OPA2673 się mniej grzał, proponuję zmienić rezystory 22R na jego wejściu (R54 i R58) na 2k - zgodnie z notą aplikacyjną producenta.
U mnie pomogło...

Nie sztuką jest coś zrobić, sztuką jest zrobić tak, aby nie zepsuć..

Pozdrawiam,
73! Krzysztof SP9XCC
Odpowiedz
Sygnał przechodzi przez 22om.Proponujesz przejście przez 2kom.Chyba to nie wygląda dobrze. Sygnał jest mocno stłumiony.
W nocie katalogowej sygnał jest oparty o 2kom.W naszej kombinacji musi przejść przez 2kom.
Andrzej
Odpowiedz
Witam serdecznie mam pytanko czy ktoś posiada schemat ideowy do wszystkich płytek PCB oraz wykaz elementów do WOLF 100D ???
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości