Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
Hello SP5BMP!
Is the SanDisk A1 class 10 16 GB card suitable?
Odpowiedz
Będzie to odpowiednia karta SD.
Odpowiedz
Dzięki!
Odpowiedz
Witam wszystkich i mam pytanie czy Husarek DSP obsluzy karte pamieci uSD 64GB, XC I, V30, A2 ?
Dzieki i pozdrawiam.
Odpowiedz
(21-03-2022, 14:50)SQ2NIH napisał(a): Witam wszystkich i mam pytanie czy Husarek DSP obsluzy karte pamieci uSD 64GB, XC I, V30, A2 ?
Dzieki i pozdrawiam.

Być może obsłuży, ale tak jak pisał Janusz SP5BMP najlepszą kartą pamięci dla Husarka jest ta z napisem A1.
Korzystałem z karty innej niż A1 i niestety często miałem bzdury przy przejściu na inne pasmo, po prostu karta nie zapisywała danych aktualnych. Po zmianie na A1 mam spokój, wszystko jest OK.
73! de Jacek
Odpowiedz
W moim Husarku uzywam starszej uSd i objaw mam podobny jak u Kolegi. U mnie po przejsciu z pasma 80m na 40m i pokreceniu enkoderem radio "zamiera, wisi" wtedy pozoztaje tylko wylaczenie i ponowne wlaczenie zasilania. Ale to juz jest wyjasnione ze ma byc uSD A1. Sprawdzilem uSD A2 i niestety Husarek nie jest w stanie jej sformatowac pewnie jakis problem z adresacja, chyba ze pojemnosc 64GB jest zawysoka. Nie wiem tu musialby sie wypowiedziec tworca softu.
Dzieki i pzdr.
Odpowiedz
Witam, po długim czasie kończę TRX Husarek DSP. Do testów użyłem mikrofonu elektretowego PC. Czy po zmianie wzmocnienia można używać mikrofonu dynamicznego?
I drugie pytanie - dane do ewentualnej współpracy ze stopniem końcowym (PTT out, informacja o wybranym paśmie) muszą być wyciągnięte z płytki BPF czy mogę dołożyć jeszcze jeden PCF8574A?
Dziękuję za odpowiedź. 73! Franta OK2VFS
Odpowiedz
Mikrofon mozna zastosować dowolny. Popatrz na schemat blokowy, ktory wczesniej zamiściłem.    
Vy73, Janusz.
Odpowiedz
Janusz, dziękuję bardzo, Franta OK2VFS
(03-04-2022, 14:23)SP5BMP napisał(a): Mikrofon mozna zastosować dowolny. Popatrz na schemat blokowy, ktory wczesniej zamiściłem.
Vy73, Janusz.

Janusz, próbowałem uaktywnić PCF8574A z adresem 03, ale nie działa. Ale mam tylko proste oprogramowanie układowe z sieci, wersja 12042017_A. Tam jest to prawdopodobnie niemożliwe. Czy działa to tylko w wersji płatnej?
Dziękuję Franta OK2VFS
Odpowiedz
Tak Franta. Wiele nowych opcji zostało dodane znacznie pózniej.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości