Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom –
w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli
Nie pamiętam czy Tune helper chodził wcześniej dla RTTY (to są dwie częstotliwości).
Co do czcionki to raczej nie będę tego zmieniał bo to spowoduje jej zmniejszenie także dla 480x320. Masz możliwość przełączenia stare/nowe fonty w menu Display, zrobiłem to bo niektórzy woleli dla mcHF mniej "tłuste" stare.
O ile dobrze zrozumiałem Artura, to sugerował obniżenie wyświetlanej częstotliwości o jedną linię bez ruszania fontów... Co do OVI to trudno mi powiedzieć, bo nie mam oficjalnego zdjęcia ekranu któregoś z ostatnich FW....
Tak jak myślałem,
przesunięcie wskazania wymaga przeliczenia wszystkich elementów wokół bo są wyliczane na podstawie przesunięcia względem położenia częstotliwości. Całkiem sporo roboty i testowania. Postaram się ale nie w tej chwili bo chwilowo nie mam wolnego czasu.
Robert,ja pobrałem mcHF ver07.
Po rozpakowaniu zainstalowałem FW D2.5.106.
Jestem zadowolony z tej wersji.
Mam dwa m0nki PCB ver05 i PCB ver06.
Oba działają poprawnie.Bez dotyku.
BL0.0.9
Andrzej,
2.5.106 to bardzo stara wersja oprogramowania, czy jest coś w najnowszym firmware co utrudnia pracę bez dotyku? Pytam z ciekawości bo używam wyświetlacza z dotykiem i może ze względu na przyzwyczajenie czegoś nie zauważyłem.