Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver wg. M0NKA
Nie pamiętam czy Tune helper chodził wcześniej dla RTTY (to są dwie częstotliwości).
Co do czcionki to raczej nie będę tego zmieniał bo to spowoduje jej zmniejszenie także dla 480x320. Masz możliwość przełączenia stare/nowe fonty w menu Display, zrobiłem to bo niektórzy woleli dla mcHF mniej "tłuste" stare.
73 Sławek
Odpowiedz
O ile dobrze zrozumiałem Artura, to sugerował obniżenie wyświetlanej częstotliwości o jedną linię bez ruszania fontów... Co do OVI to trudno mi powiedzieć, bo nie mam oficjalnego zdjęcia ekranu któregoś z ostatnich FW....
73 Staszek SP2GNB
Odpowiedz
Ok, rozumiem. Muszę sprawdzić czy to jest możliwe. Tam jest ciasno i pozornie prosta zmiana powoduje mnóstwo komplikacji.
73 Sławek
Odpowiedz
Tak jak myślałem,
przesunięcie wskazania wymaga przeliczenia wszystkich elementów wokół bo są wyliczane na podstawie przesunięcia względem położenia częstotliwości. Całkiem sporo roboty i testowania. Postaram się ale nie w tej chwili bo chwilowo nie mam wolnego czasu.
73 Sławek
Odpowiedz
Czy przerabiał może ktoś czerwone płytki od Artura SP3OSJ pod dotyk i nowy soft?
PCB 1.2

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Robert,czy ten zestaw który prezentujesz jest już uruchomiony ?
Tak z ciekawości pytam.
Andrzej
Odpowiedz
(16-02-2018, 5:50)SP6AUO napisał(a): Robert,czy ten zestaw który prezentujesz jest już uruchomiony ?
Tak z ciekawości pytam.

Tak uruchomiony, z softem mchf_firm_0_219_26_4_ka7oei.bin ze strony http://www.m0nka.co.uk/?page_id=5269 który jest bez dotyku działa poprawnie.
Odpowiedz
.....
Odpowiedz
Robert,ja pobrałem mcHF ver07.
Po rozpakowaniu zainstalowałem FW D2.5.106.
Jestem zadowolony z tej wersji.
Mam dwa m0nki PCB ver05 i PCB ver06.
Oba działają poprawnie.Bez dotyku.
BL0.0.9
Andrzej
Odpowiedz
Andrzej,
2.5.106 to bardzo stara wersja oprogramowania, czy jest coś w najnowszym firmware co utrudnia pracę bez dotyku? Pytam z ciekawości bo używam wyświetlacza z dotykiem i może ze względu na przyzwyczajenie czegoś nie zauważyłem.
73 Sławek
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości