(01-02-2018, 10:19)SQ9RNV napisał(a): Przy kalibracji dzialal, kalibracje przeszedl ale w systemie tylko wykrywal nacisk. Zrobilem kolejne kilka kalibravji i to samo. Teraz juz dostaje blad przy kalibracji ze kontroler nie wykryty. Pewnie wymiana lcd mnie czeka, a dopiero co na stale wlutowany...
!! nie rób tego! Tak montują chińskie klony bo żal im 5 centów na gniazda. Twoja obudowa wymusza lutowanie?
Staszek: trzeba przedefiniować fonty żeby takie coś zrobić. Tam jest po prostu ciasno, może faktycznie przesadziłem przy definicji czcionek - pomyslimy...
Tak, z powodu chinskiej obudowy lcd zostal wlutowany bezposrednio bo inaczej sie nie miesci. Ostatnio na forum Sulingen czytalem ze da sie rowniez przyciąc szyny i skrocic piny lcd i tez sie potrafi zmiescic. Z drugim V0.6 musze inaczej pokombinowac.
Zeby miec takie ladne czcionki freq. trzeba miec inny procesor? Ja mam 407.
Procesor musi mieć min. 1MB flash. Dla mniejszych wyłączyliśmy taką możliwość.
Staszku: zmieniłem szerokość fontów o jakieś pół piksela. Wydaje mi się że jest lepiej. Dodatkowa opcja w menu Display to możliwość zmiany fontów częstotliwości na stare/nowe (ostatnia pozycja w menu Display). Oczywiście ogólnie dostępne od jutra.
Tak, była taka propozycja na początku grudnia od kolegi Maaberu (Japonia) jak to opisał: te fonty mają osobowość To są fonty wycięte z konsoli z lat 80-tych. Po fali krytyki (bardzo słaba czytelność) zostało to odrzucone (ale nie wycięte więc każdy z wiedzą jak skompilować firmware może sobie je włączyć).