Drodzy Koledzy ponieważ Husarek DSP cieszy się nieustającym zainteresowaniem i mam wiele pytań postanowiłem jeszcze raz zamówić dla Was płytki.
Jeśli ktoś chce proszę o informację na PRV...
Autorom projektu oczywiście gratuluję i życzę dalszych sukcesów w tej konstrukcji.
(02-01-2018, 20:18)SP9KN napisał(a): Drodzy Koledzy ponieważ Husarek DSP cieszy się nieustającym zainteresowaniem i mam wiele pytań postanowiłem jeszcze raz zamówić dla Was płytki.
Witam.
Skoro Przemek będzie zamawiał płytki do Husarka DSP to ja mam pytanie do kolegów. Czy płytka antenowa nie posiada błędów? Z tego co pamiętam jeden z tranzystorów ma zwarte dwie nóżki. Przynajmniej taką poprzednio brałem od Przemka.
Darek
02-01-2018, 23:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-2018, 9:18 przez SP4LVC.)
Płytka ma błąd za który przepraszam, a który niestety popełniłem przy nocnej przeróbce projektu. Poprawiona wersja PCB jest tu - można korzystać. Przemek oczywiście może podrzucić tę wersję do płytkarni. Na wejściu sygnału z PA (a właściwie LPF) dołożyłem złącze CRIMP 2 pin. Koledzy zadecydują sami, czy lutują koncentryk na stałe, czy doprowadzą sygnał przy pomocy złącza. Czasem może przydać się możliwość rozłączenia.