.....
|
Transceiver wg. M0NKA
|
|
01-12-2017, 18:34
Tak, jest kompatybilna bo jeszcze oficjalnie nie ma innego pcb RF. Trzeba spróbować, najpierw jednak sprawdziłbym podłączenie zasilania 5V i 8V z zewnętrznego źródła z ograniczeniem prądu, szkoda by było - jak to mawia Dave- puścić "magic smoke" ...
73 Sławek
.....
01-12-2017, 18:44
Cała zabawa z programowaniem mcHFa polega na trzymaniu przycisku zasilania do momentu aż program ruszy(zaświeci się czerwona LED) i sam tego nie podtrzyma. Inne wyjście to założenie zworki na stabilizator tak jak pisałeś. Nie zwieraj samego przycisku bo wejdzie w test klawiatury po uruchomieniu.
73 Sławek
.....
Dodawanie już działa! Dziękujemy moderatorom!
Pozdrawiam
Wojtek
01-12-2017, 22:56
Faktycznie, super. Dziękujemy miłym Panom. Widać że nawet silnik Maybaha da się naprawić
![]() No to próba: To jest nowy adapter pod wyświetlacze w trybie szeregowym (Rpi) oraz dwa równoległe. Przez łikent polutuję i sprawdzę. Potem pójdą w świat a gerbery i opis na githuba.
73 Sławek
Oooooo
Super Sławku! Sprawdz czy dobre i ja się piszę. "łikent" genialnie to napisałeś!
Pozdrawiam
Wojtek
01-12-2017, 23:40
Były co prawda sprawdzane przed zamówieniem (metoda żelazkowa) ale wolę sprawdzić efekt finalny niż się potem kajać
73 Sławek
02-12-2017, 0:29
Zaprogramowałem procka za pomocą ST-Link-a
3.3V wiąłem z ST-Link-a Nie mogę jeszcze podłączyć płytki bo brakuje mi rezystorów 2.2 Ohm.
Pozdrawiam
Wojtek |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości