Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver wg. M0NKA
O ile udało by się to kupić to na razie nie inwestuj w H7, w firmware jest tylko zrobiony wstęp. Wszyscy testują na F767. Ja na razie wlutuję F746 (chociaż mam właściwy), jak przetestuje działanie to zmienię na 767. Jedyna istotna różnica dla OVI40 to ilość RAM, a na razie nie jest wykorzystywane więcej niż 256 kB.
73 Sławek
Odpowiedz
Ok. Dzięki.Tak więc kupię 767.
Na OVI 40 wyczytałem że te dwie dodatkowe pamięci na razie nie są potrzebne i nie warto w nie inwestować.
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz
Potwierdzam
73 Sławek
Odpowiedz
.....
Odpowiedz
Andreas, właśnie zakończył łączenie wątków. Nowy firmware dla standardowych wersji 320x240 jest już dostępny.
73 Sławek
Odpowiedz
Sławek jesteś mocno na bieżąco!
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz
Artur, najlepiej STM32F429VGT6. Ma 256kB RAM i 1 MB flash, co do poboru prądu to różnica nie powinna być wielka (o ile w ogóle jest). Potrzebujesz to do wersji gdzie ma chodzić nowy 3.5" lcd? Jeśli nie to w tej chwili wystarczy STM32F405VGT6.

Wojtek,
tak bo brałem w tym udział.

W najbliższym czasie (myślę że za kilka dni) powinny pojawić się pliki .bin dla wersji z wyświetlaczem 480x320 i kontrolerem ILI9486 dla mcHF i OVI40. Wyświetlanie w trybie spi na razie nie działa jeszcze na pełnej prędkości, będziemy robić optymalizację. Tryb równoległy działa bez zarzutu.
73 Sławek
Odpowiedz
(19-11-2017, 0:32)SP9BSL napisał(a): Wybaczcie, nie mam doświadczenia z Tulipanem...
Wracając do przycisków, spróbuję w przyszłym tygodniu opanować touch i dodać taką możliwość (muszę sprawdzić co z funkcją długiego naciśnięcia, czy to w ogóle działa na touch panelu).
Jakoś w przyszłym tygodniu chciałbym sprawdzić działanie freeDV w "nowym" mcHF na dowolnym paśmie, bedzie ktoś chętny?

Jestem chętny na testy freeDV
Odpowiedz
Sławku a ili9488?
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz
@SQ8AQX ok, dam znać jak będę gotowy, muszę sobie statystykę dorobic na lcd.

Wojtek, on jest praktycznie taki sam. Powinien działać - sprawdzimy.
73 Sławek
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości