Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver wg. M0NKA
Staszku, pod koniec tygodnia płytki adaptera pójdą do wykonania, jednocześnie udostępnię gerbery do nich gdzieś na githubie. Oczywiście będę miał kilka sztuk do pozbycia się za niewielkie pieniądze. Z helikopterem będę walczył więc jest szansa że tego akurat nie zobaczysz...
73 Sławek
Odpowiedz
Witajcie,

Sławku, zerknij proszę na ten LCD . Myślę że ten będzie ok.

http://www.ebay.de/itm/4-0-TFT-LCD-Modul...1438.l2649
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz
POUMIERALI?
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz
Żyją ale pracują, ten wyświetlacz musisz sam sprawdzić jak pisałem wcześniej. Nie dam Ci stuprocentowej odpowiedzi że jest dobry.
73 Sławek
Odpowiedz
Witaj Sławku,

Ma dokładnie takie same wyprowadzenia i controler jak ten 3,5 Cala. Ja niestety w cyfrówce jestem kiepski dlatego pytam fachowców.
Tranzystory i lampy to mój świat.
Sorki za moje pytania.
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz
Jeśli ma taki sam kontroler i wyprowadzenia to powinien działać.
73 Sławek
Odpowiedz
Jeśli ktoś jeszcze nie widział:

na dole strony 22
73 Sławek
Odpowiedz
.....
Odpowiedz
Mówisz o płytkach... Mnie chodziło o aktualny wygląd wyświetlacza w obecnym firmware prowadzonym w osobnym wątku (dla 3.5"). Zamieściłem go na 22 stronie. Przez weekend będzie integrowany z aktualnym wątkiem głównym.
Z nowych rzeczy to dodałem podświetlenie pasma demodulatora także w wersji dla dotychczasowych wyświetlaczy, więc użytkownicy 2.8" też coś zyskają. Na stronie 23 (post #333) jest ważna deklaracja Andreasa dotycząca właśnie tego wyświetlacza.
73 Sławek
Odpowiedz
Witaj Artur,

Robiłem porównanie płytek Twoich i Anndreasa i różnica baardzo niewielka, oprócz zamiany elementów 0603 na 0805.
Jak tam mają się płytki do mini mchf?
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości