Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
Smile 
(25-08-2017, 21:05)SP7GPQ Wrote:
(21-07-2017, 17:44)SP8UFT Wrote: [Image: DSCF6447_iJ_big.jpg]
U mnie na razie tyle.

Gdzie można nabyć płytki obwodów?

Od płytek to jest SP9KN.......Ja z tym procederem nie mam nic wspólnego Smile
Reply
Koledzy namierzyłem prawie wszystkie elementy do Husarka DSP zatrzymałem się na układzie 74VC1G3157 czy ktoś ma pomysł gdzie go można zdobyć najlepiej u nas. I jeszcze NE46134, znalazłem zamiennik 2SC4536 ale puki co też nie mogę go zdobyć.
Reply
(26-08-2017, 14:00)SP8UFT Wrote: Od płytek to jest SP9KN.......Ja z tym procederem nie mam nic wspólnego Smile
No i tak napisałem, tylko powinienem użyć innego słowa " oferta w następnym poście" Tongue
Rysio!
Reply
Piotrze , to jest 74LVC1G3157
Reply
Wink 
I co ślepemu po oczach ja liter nie widzi . Dziękuję już namierzony.
Reply
Do wieczora dzisiaj zbieram jeszcze zamówienia na płytki do husarka....Jak ktoś chce to priv.
Reply
Czy przy przestrajaniu HUSARKA DSP występują stuki charakterystyczne dla układu Si, jakoś nikt o tym nie pisze, albo ja nie doczytałem?
Ryszard 73
Reply
Ja u siebie nie zauważyłem stuków przy przestrajaniu. Zaznaczam, że u mnie płytka VFO prawie leży na płytce radiowej na bardzo króciutkich połączeniach. Może to ma znaczenie.
Bogdan
Reply
(08-09-2017, 10:54)HMAMATOR Wrote: Czy przy przestrajaniu HUSARKA DSP występują stuki charakterystyczne dla układu Si, jakoś nikt o tym nie pisze, albo ja nie doczytałem?
Ktoś o tym pisał.
U mnie i u kolegi też występują. Głównie są odczuwalne przy większych krokach. Przy kroku 10Hz praktycznie brak.

pozdrawiam
Witek.
Reply
Husarka DSP złożyłem w obudowie takiej samej jak Husarek analogowy.
Uruchomiony tor RX z płynną regulacją ATT na diodach PIN BA679 regulacja od -1,5 dB do -46 dB. Dodatkowo zastosowałem wzmacniacz LM4950 - sterowany przez trafo 1:1 z dicsovery, z jednego toru idzie na głośnik wewnętrzny z możliwością przełączenia na zewnętrzny a drugi tor na słuchawki z możliwością
niezaeżnej regulacji wzmocnienia , w tym celu zabudowałem podwójne potencjometry.Tor TX jeszcze nie uruchomiony. Zamieszczam zdjęcia - bez płytki frond end - którą odbiorę w Burzeninie. Podziękowania dla Krzysztofa SQ9KG za fachową pomoc przy pracach mechanicznych.

Attached Files Thumbnail(s)

.jpg   Przód DSP HUS.jpg (Size: 112.65 KB / Downloads: 4,349)
.jpg   Góra środ 1.jpg (Size: 170.03 KB / Downloads: 3,829)
.jpg   Dół środek 1.jpg (Size: 149.88 KB / Downloads: 2,462)
.7z   PŁYTA CZOŁOWA HUSAREK DSP.7z (Size: 7.05 KB / Downloads: 898)
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)