16-10-2010, 16:20
Z piątku na sobotę ustawiłem się na tej częstotliwości, słuchałem z 15 minut, kilka razy postawił ktoś dość mocną nośną, szumiącą i chrypiącą, ale nic poza tym. Dziś również będę słuchał (z soboty na niedzielę).
Lubię słuchać na tej homodynce, mój rekord to 7J4AAL, ale zobacz jaką on ma antenę!
Próbowałeś nadawać ze słuchawkami na uszach, albo z podłączonym głośnikiem ? - moim zdaniem odbiornik jest super, nadajnik nie wiem, ale komutacja całkiem skopana.
Lubię słuchać na tej homodynce, mój rekord to 7J4AAL, ale zobacz jaką on ma antenę!
Próbowałeś nadawać ze słuchawkami na uszach, albo z podłączonym głośnikiem ? - moim zdaniem odbiornik jest super, nadajnik nie wiem, ale komutacja całkiem skopana.

SP5RF
. Przy okazji upaliłem tranzystor BK. To był odpad CEMI. Co oni wtedy produkowali ! Od momentu ponownej reaktywacji tego TRXa wszystkie tranzystory z tego zestawu mi padły. Dla świętego spokoju zakładam ręczny przełącznik nadawanie/odbiór. Przy małej wprawie w telegrafii te piki podczas przełączania są upierdliwe. Może dzisiaj uda się połączyć.