Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PA za wschodniej granicy
Witam

Ja mam pytanie do Zdzisława , SQ4CTM czy jesteś w stanie Zdzisławie pomierzyć średnice rdzeni ? , w sumie chodzi o te czarne bo dane na temat niebieskich mamy.

Z góry dzięki wielki

Pozdrawiam

Andrzej
Reply
Witam Andrzeju przeczytaj dokładnie mój post nr.17. nie za bardzo żebym całe Pa odkręcał z tylnej ścianki TRX-a moim skromnym zdaniem można zastosować te pierścionki FT37-43 oczywiście te czarne a ten ten drugi to może iść podwójny sklejony.
Reply
Zdzisławie czytałem wiem ale myślałem że może się da pomierzyć :-)

Pozdrawiam

Andrzej

Reply
Spokojnie Andrzeju możesz zastosować te pierścionki w/w FT37-43 na pewno będzie te PA pracowało,po zaczerpnięciu informacji u kolegów z bogatszym doświadczeniem potwierdzili że się będą nadały.Ciekawy jestem czy Koledzy z SP postanowili podjąć się budowy tego wzmacniacza od podstaw????
Reply
Super info odnośnie rdzeni, Zdzisławie ja też jestem Ciekaw czy ktoś się podejmie budowy tego PA , jakby co będziemy poprawiać PCB :-) czekamy na informacje :-)

Pozdrawiam

Andrzej
Reply
Witam,dla wszystkich zainteresowanych po licznych pytaniach od Kolegów z SP do mnie koszt tego wzmacniacza to 60 USD łącznie z kosztami przesyłki do SP, a w skład tego PA wchodzi kpl. wzmacniacz bez radiatora, wszystkie elementy SMD są już wlutowane w PCB, elementy przewlekane też są w komplecie ale trzeba samemu sobie wlutować w PCB oraz na sam koniec trzeba ustawić prądy spoczynkowe tranzystorów ,jest to wszystko w instrukcji montażu. P.s. ja ustawiłem prądy spoczynkowe tranzystorów na 140mA, instrukcja jest w j.rosyjskim,przelew trzeba zrobić przez Western Union, czas oczekiwania na odbiór przesyłki to do 10 dni roboczych P.s.ja otrzymałem PA, po 6 dniach. I śmiało do tego producenta PA można pisać w j.polskim.
Reply
Photo 
Quote:... ale trzeba samemu sobie wlutować w PCB oraz na sam koniec trzeba ustawić prądy spoczynkowe tranzystorów ,jest to wszystko w instrukcji montażu.

Witam
60 USD - w pełni zmontowany i dostrojony wzmacniacz, w tym transportu do Polski.

[Image: 4.jpg]
[Image: 2.jpg]
[Image: 1.jpg]

------------------------------------------
http://ur5yfv.com.ua/
Reply
Question 
Dziękuję vasylll za cenne dla wszystkich forumowiczów SP-HM informacje,możliwe że tak teraz jest,że jest PA kpl.złożone i uruchomione, ja kilka miesięcy temu kupowałem w/w PA i musiałem elementy przewlekane sam wlutować i ustawić prądy spoczynkowe tranzystorów,takie PA było oferowane wcześniej.
Reply
Przy dobrym sygnale i antenie w rezonansie ze 4 A pociągnie. Pojedyncze goldpiny w zasilaniu ... zworki ... cieniutkie to wszystko.
LPF... szczątkowe.
73 JERZY SQ9RFC
Reply
Dzień dobry. Jurku, wybacz, ale nie wytrzymałem.
Ad. goldpinów - zmierz średnice, policz przekrój, znajdź w necie tabelę obciążalności dla wyliczonego przekroju.
Ad. LPF, - zajrzyj na schemat na stronie wzmacniacza (link z pierwszego postu w wątku), przeczytaj jak jest opisane wyjście wzmacniacza. Filtr który jest na wyjściu zasymuluj w RFsim, a przekonasz się, jaką spełnia rolę.
Jeżeli się czujesz urażony, to przepraszam, nie taki był cel pisania tego postu. Mam nadzieję, że to rozumiesz.
Życzę udanych konstrukcji,

Vy 73 Piotr
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)