Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
powerSDR + E-MU 0202 USTAWIENIA
Witam.

Stałem się szczęsliwym posiadaczem karty 0202. Mam prośbę do kolegów, którzy już przerobili temat konfiguracji tej karty w powerSDR
o printscriny zakładki Audio/Sound Card oraz VAC.
Mam zainstalowany sterownik do emu, oraz Asio4All. Jeżeli trzeba coś zmienić w noteboku ustawienia/panel sterowania/dźwięki i ustawienia audio - to również proszę o informacje.
Nie wiem, czy moje założenie jest dobre, ale chce używać jedynie tej karty do współpracy z SDRem, czyli cała kabelkologia mcz ma się ograniczyć po między TRXSDR a zewnętrzną kartą e-mu (realtek w noteboku niewykorzystany).

73 Piotr
Reply
(16-06-2010, 15:18)SP9SNC Wrote: (realtek w noteboku niewykorzystany).

czemu nie. Ja używam do słuchania na głośnikach laptopa.
Wejście mam na SB Audigy PCMCIA

73 Andrzej
Reply
Witam.

Co może być przyczyną, że po załączeniu głównego przycisku (power lub start zależnie od wersji programu) załącza się od razu na nadawanie? Po włączeniu funkcji "tylko odbiornik" załącza się prawidłowo w tryb odbioru.

73 Piotr
i sam sobie w środku nocy odpowiedział:

If the radio ever seems like it is stuck in transmit mode, try disabling the Push-To-Talk (PTT) function using the
control on the Setup Form in the General Tab. The Disable PTT setting is necessary to use the PowerSDR
software without the SDR-1000 attached to the parallel port (choose the Demo/No Hardware option on the
Setup Form -> General Tab in this case)..

lub z innej wersji manuala:

Note1: If the radio ever seems like it is stuck transmitting, try disabling the Push-
To-Talk (PTT) function by selecting Disable PTT on the Setup Form-
General Tab, Options Sub-Tab.
Note2: To use the PowerSDR software without the SDR-1000 being attached to
the parallel/USB port you must disable PTT. On the Setup Form-General
Tab, select either Disable PTT on the Options Sub-Tab, or Demo/No
Hardware on the Hardware Config Sub-Tab

nasuwają mi się smutne wnioski: albo w SP brak SDR'owców, albo moje pytania są zbyt banalne...

Vy 73 Piotr
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)