Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
(19-10-2018, 10:21)M75 Wrote: Z czystej ciekawości pytam.
Teraz jest pełno oprogramowania i bibliotek do obsługi i/o na licencji gnu gpl, bsd, cc i podobnych.
Zazwyczaj ludzie nie mają problemu z dzieleniem się swoją wiedzą.

Mam płytkę strawberry pi zero i zastanawiam się czy bardzo by siała zakłóceniami gdybym ją wstawił do Husarka i zaekranował puszkę.
Do tego kanapka z peryferiami sterującymi wyświetlaczem od uszkodzonego tableta itd.
Robił już ktoś podobne eksperymenty?

Jest podobny projekt RadioBerry, z tym że na RPi2/3
http://www.pa3gsb.nl/
Projekt jet otwarty, źródła są na GitHubie.
Reply
Dziękuję za wskazówkę.
Pozdrawiam serdecznie.
Reply
Zaczynam powoli zabawę z obiecanym doposażeniem Husarka w mocniejszy wzmacniacz zewnętrzny. Będzie ,,linia". Na razie sprawdzam, czy dobrze domówiłem się z Chińczykami. Montaż, uruchamianie, a potem z klockami do Pana z firmy coby ładną obudowę złożyć.

Attached Files Thumbnail(s)

Bogdan
Reply
Zamawiam płytki do Husarka DSP w płytkarni..Ktoś coś to na priv...
Reply
Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to mam na zbyciu kilka sztuk płytek LPF, BPF i PA 15W do Husarka DSP.
Grzegorz
Reply
Mam następujący problem: przy zbliżaniu palca do wyświetlacz lub jego dotknięciu zwiększa mi się poziom szumów w odbiorniku. Nie jest to duży wzrost ale jednak. Szczególnie jest to widoczne w paśmie 3,5, 20 i 10m. Czy ktoś z kolegów spotkał się z takim zjawiskiem, a jeśli tak to jak sobie z nim poradził?
Reply
Witam,
U mnie to samo na tych pasmach. Problem nie rozwiązany...

Pozdrawiam
Grzegorz
Reply
Sprawdziłem w swoim Husarku. Nie ma wpływu dotykanie do wyświetlacza na wartość szumu.
Podejrzewam, że wina leży w okablowaniu.
Janusz.
Reply
Witam
W moim HUSARKU dotykanie wyświetlacza powoduje tylko zmiany programowe, natomiast nie ma wpływu na zmiany poziomu szumów.
Jak dotąd nikt na forum nie spotkał się z takim zjawiskiem.
Reply
Oddam w dobre ręce mojego husarka. Uruchomiony w 99%...obudowa od Bogdana, rozszerzony soft...dopieszczone filtry.... info na priv...
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 6 Guest(s)