Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver wg. M0NKA
.....
Odpowiedz
Artur,

Ja mam tylko ten jeden wyświetlacz.
Jutro rozbiorę radio ponownie to zrobię foto z innej perspektywy.
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz
.....
Odpowiedz
Artur,
ta płytka - przejściówka jest dokładnie tak samo szeroka i jak patrzysz od strony złączy z płytką UI to zakrywa ona płytkę HY32D.
Dlatego nie widać otworów w HY32D....bo chyba o to chodzi...tak?
Jedak zrobiłem fotki...zobacz teraz...
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz
.....
Odpowiedz
Artur, jeśli robisz całą płytę UI to po prostu dodaj złącze dla lcd od maliny na tej płytce - tu będzie przewaga.
Przejściówkę będę projektował w uzgodnieniu z chłopakami zza odry jak tylko określą jaki wyświetlacz z interface równoległym będziemy stosować (także z SPI z maliny).
Taki pakiet będzie dla kilku różnych wyświetlaczy. Jeśli chcesz się sam w to bawić to wszystko już podałem na tym forum łącznie ze schematem i zdjęciem mojej PCB.
73 Sławek
Odpowiedz
.....
Odpowiedz
Wszystko już jest dogadane. Dostałem rano gerbera od Andreasa z ułożeniem złącz.
Schemat jest identyczny jak podałem, chodzi o takie same przyporządkowanie pinów (nazwy netów a nie cyferki przy wyprowadzeniach) jak narysowałem dla mcHF, procesor nie ma tu nic do rzeczy. Faktycznie będziesz miał jakiś problem z ułożeniem tego na druku - trzeba coś narysować w cad'zie. Zrób jak uważasz.
Andreas podał cenę około 22euro za pakiet UI (druga wersja po poprawkach).
W najbliższych dniach powinienem zaprojektować i udostępnić schemat i pcb przejściówki ze złączami SPI oraz do tasiemki LCD w trybie równoległym. Będzie też tam miejsce na kontroler touch (XPT2046) dla gołego wyświetlacza, oczywiście płytkę będzie można włożyć do mcHF i OVI40 przez wlutowanie odpowiednich złącz.
Postaram się to zrobić tak żeby dało się to "wyprasować" w warunkach domowych lub jeśli ktoś będzie chciał to będzie to u mnie można kupić (aczkolwiek nie zamierzam na tym robić interesu bo mam z czego żyć...).
Aha, wyświetlacz (sam panel) w trybie równoległym będzie identyczny jak ten montowany na pakiecie do maliny.
73 Sławek
Odpowiedz
.....
Odpowiedz
Artur, czerwona 4 jest wolna a 17 idzie na zieloną 4
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości