Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK - nowa homodyna dla "każdego"
Czy może ktoś z kolegów posiada płytkę husarek_mod_AC175 ? Chętnie bym nabył .
Odpowiedz
(13-02-2014, 16:00)SQ8PEI napisał(a): Witam,
Czy koledzy mają jakiś sposób na rozdzielenie "połówek" rdzenia dławików V33103 bez uszkodzenia?. W miejscu kropli kleju zdarza mi się uszczerbanie rdzenia i nie ważne czy klej z wierzchu usunę czy nie. Zamówiłem kilka sztuk więcej ale jak tak dalej będzie szło to będę musiał domówić Sad.
Z góry dziękuję za pomoc.
Krzysiek

Zaraz zostanę mistrzem odgrzewania tematuTongue. Ja robiłem tak że wszystkie filtry zalałem wrzątkiem i 100% odzysku bez stratBig Grin. Tak dla potomnych co będą składać homodynkę.

Tomasz 73"
Odpowiedz
A może by tak jakiś nowy FrontPanel do Husarka.Smile    
Odpowiedz
Wink 
(29-06-2021, 0:04)SP8AJB napisał(a): A może by tak jakiś nowy FrontPanel do Husarka.Smile

Bardzo fajny front . Czy można z tego wydruk zrobić z zachowaniem prawidłowych wymiarów?
Odpowiedz
No nie wiem, nie wiem. Można spróbować. Wymiar fronta to szer=255mm, wys=100mm. Ale najlepiej wydrukować z oryginalnego pliku FrontDesignera.
Odpowiedz
(07-07-2021, 10:28)SP8AJB napisał(a): No nie wiem, nie wiem. Można spróbować. Wymiar fronta to szer=255mm, wys=100mm. Ale najlepiej wydrukować z oryginalnego pliku FrontDesignera.

Czy ten plik jest do uzyskania od kolegi ? Bardzo mi się podoba .
Odpowiedz
A i owszem, podzielę się chętnie. Dodaję w załączniku.
.rar   HusarekFront_v2.rar (Rozmiar: 4.86 KB / Pobrań: 741)
Odpowiedz
(08-07-2021, 10:02)SP8AJB napisał(a): A i owszem, podzielę się chętnie. Dodaję w załączniku.

Bardzo dziękuję . Niestety mój Front Designer 3.0 nie czyta tego pliku. Oczywiiście po rozpakowaniu.
Odpowiedz
Roszerzenie .fpd to nie takie. Powinno byc .fpl, ale nie w tym problem.
Podglądnij nagłówek w pliku, jest zupełnie inny niż powinien być.
Odpowiedz
Plik został utworzony za pomocą FrontPanelDesignera_v6.33, i takim programem można go otworzyć i wydrukować. Nie zamieściłem tej informacji wcześniej.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości