Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
Smutna to informacja.
ŚPnJD.
...................
Rysio!
Odpowiedz
Czy ktoś porównywał obie płytki disco .
STM32F746G-DISCO
STM32F7508-DK
Czy to pójdzie 1:1 jedna za drugą w EU1kY ?
Niby podobne , ale wolę się podpytać .
Rysiek .
Odpowiedz
Z pozoru podobne ale mikrokontroler inny. Ma 64kB Flash w porównanieu do 1M w F746. Nie będzie działać bo program się nie zmieści (potrzeba ponad 512kB).
73 Sławek
Odpowiedz
(30-08-2021, 12:26)SP9BSL napisał(a): Z pozoru podobne ale mikrokontroler inny. Ma 64kB Flash w porównanieu do 1M w F746. Nie będzie działać bo program się nie zmieści (potrzeba ponad 512kB).
Dzięki już wiem kolega mi już wyjaśnił .
Odpowiedz
Witam

Mam problem z zasilaniem modułu disco : nie działa poprawnie zasilanie przez port USB- St - Link, moduł się inicjuje, pokazuje się demo, zapala się wyświetlacz, ale po chwili mocno przygasa, ekran jest ledwie widoczny.

Zasilanie przez inne porty USB - mikro ( FS i HS ) oraz zewnętrzne złącze JP 2 działa poprawnie. Wyświetlacz świeci pełna jasnością cały czas

Z góry dziękuje za informacje

Pozdrawiam

Andrzej

Odpowiedz
(02-01-2022, 22:56)SP9WUY napisał(a): Witam

Mam problem z zasilaniem modułu disco : nie działa poprawnie zasilanie przez port USB- St - Link, moduł się inicjuje, pokazuje się demo, zapala się wyświetlacz, ale po chwili mocno przygasa, ekran jest ledwie widoczny.

Zasilanie przez inne porty USB - mikro ( FS i HS ) oraz zewnętrzne złącze JP 2 działa poprawnie. Wyświetlacz świeci pełna jasnością cały czas

Z góry dziękuje za informacje

Pozdrawiam

Andrzej

Jeśli nadal tak jest, możesz zobaczyć ścieżkę sygnału na schemacie elektrycznym: en.mb1191-F746NGH6-B02_schematic.pdf (google wydrukuje pełny link.)

Gyula
Odpowiedz
Mam wgrana wersję 1.03 by DH1AKF ale widziałem zdjęcie na FB z wersją 1.04 może koś wie gdzie można to pobrać i jakie są zmiany?
Odpowiedz
(09-02-2022, 22:15)SQ7BCN napisał(a): Mam wgrana wersję 1.03 by DH1AKF ale widziałem zdjęcie na FB z wersją 1.04 może koś wie gdzie można to pobrać i jakie są zmiany?

"DH1AKF zmarł 19 marca 2021 r. EU1KY przejmuje obsługę jego repo, teraz na koncie EU1KY GIT, ponieważ oryginalne repo nie jest dostępne dla zatwierdzeń. Kod jest czyszczony, aby można go było zbudować bez ostrzeżeń. Niektóre błędy zostały naprawione, wprowadzono pewne ulepszenia. Nie mam zbyt wiele czasu na zajmowanie się tym kodem, ale wkrótce dodam kilka żądanych funkcji i poprawek."

Marek, link: https://github.com/EU1KY/Analyzer_EU1KY_CEC_AKF
Odpowiedz
Dziękuję Gyula za inforamcję , fajnie ,że projekt dalej będzie kontynuowany.
Odpowiedz
Witam serdecznie

Powracam do tematu pomiarow za pomoca tego urzadzenia bo nie wiem jak ustawic ( jesli jest to mozliwe ) abym mogl zrobis skan od 3 Mhz do 30 mhz . Chce zmierzyc balun w tym zakresie czestotliwosci ale nie moge bo nie wiem. Wpisac czestotliwosc poczatkowa i koncowa i zrobic skan.

Drugie pytanie to odnosnie wersji ja mam AA EU1KY V3 DH1AKF & KD8CEC ver 1.01. Z tego co widze to chyba jest nowa wersja , mozecie mi napisac co nowego ona wnosi?
Dawno tu nie bylem i nie wiem co sie zmienilo

Pozdrawiam
Wojtek

Toledo

Hiszpania
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości