Wojtku,
jako zagorzały użytkownik znienawidzonego przez wielu Windowsa, mogę Ci powiedzieć że to działa. Nie używam programu Antscope (przynajmniej do tej pory tak było), ale z ciekawości poeksperymentowałem na dwóch komputerach.
Z Windowsem 8.1, poszło od razu po podłączeniu EU1KY do USB (port programowania Discovery, ten z lewej strony), komputer wykrył go jako Com7. Jako ze tego komputera używam do pisania programów pod STMy, nie było problemu z driverem. W Antscope ustawiamy analizator AA-170, potem zakres pomiaru i CTRL+F9 i dane lecą.
Drugi komputer to świeża instalacja Win7 64bit do której nigdy STLink nie był podłączany, pociągłem sobie drivery ze strony ST - wystarczy paczka STSW-LINK009.
Po instalacji pojawił się w systemie port Com4 do którego ustawiłem Antscope (jak poprzednio wersja 4.3.5) i oczywiście także działa.
Windowsa 10 nie używam z przyczyn "ideologicznych", ale z tego co widzę Ty także masz windows 7.
Pamiętaj że w analizatorze EU1KY trzeba mieć ustawiony com_port na COM1 (ST-Link) oraz prędkość na 38400 jak pisał Paweł. Na obrazku poniżej zrzut z mojej W3DZZ.
Edit: zapomniałem napisać że EU1KY z wersją firmware od KD8CEC v0.53