Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
Dzięki Pweł .
Działa mi ! uruchomiłem AA 1400.

Odpowiedz
Świetnie Tadku !
Teraz możesz szukać ustawień w tej nowszej wersji, bo wiadomo teraz, że połączenie i komunikacja z analizatorem działa poprawne.
73 Paweł
Odpowiedz
(18-05-2019, 9:37)SQ8MVY napisał(a): Świetnie Tadku !
Teraz możesz szukać ustawień w tej nowszej wersji, bo wiadomo teraz, że połączenie i komunikacja z analizatorem działa poprawne.
Dziękuję Paweł za pomoc . Pozdrawiam.
Tadek
Odpowiedz
A mi nie dziala
Opisze jak wszystko instalowalem krok po kroku
1 Pobralem Antscope
2 Pobralem sterownik portu ST
3 Zainstalowalem sterowniki ST
4 Po wejsciu do menadzera mialem w zakladce Inne urzadzenia zanaczone na zolto dwa foldery Urzadzenie nie znane i ST-Link Debug
5 W kazdym z nich zaznaczylem opcje aktualizuj sterowniki i recznie wybralem miejsce gdzie rozpakowalem sterowniki portu. Po aktualizacji zolte oznaczenia zniknely
6 W menadzerze pokazuje ze jest podlaczony do COM 13
7 Uruchamiam program Anskope i wybieram AA170
8 Na dole w okienku pokazuje ze wykryl AA170
9 Wybieram port 13 w programie ale wyskakuje blad

I na tym konczy sie uruchomianie

Ja ma w analizatorze wersje EU1KY AA v3.od mod DH1AKF Build 2018-10-20

Te same sterowniki probuje zainsatlowac w laptopie i ten w ogole nie chce ich aktualizowac. Tez jest Windows 7
Wojtek

Toledo

Hiszpania
Odpowiedz
Witaj Wojtek .
Ja zmieniłem port na niski COM1 i prędkośc trzeba ustawić taką jak w analizatorze (pokazana w config) Program który miałem AntScope2 mi nie działa . Użyłem program ten który wskazał Paweł . program działa bez instalacji . Trzeba w programie wybrać urządzenie AA (liczba) . U mnie 1400 bo urządzenie pracuje do 1 GHz . Jeżeli to zrobisz powinno się połączyć .
Koniecznie otwarte okno główne .
Odpowiedz
Tak , rozumiem ale w moim przypadku tam gdzie sa porty nie pokazuje ze jest zainstalowany wirtualny port st. Dlatego tez teraz próbuje z innymi sterownikami , starszymi.V1.4.0 ani z V1.3.0 . Z żadnymi nie pokazuje ze jest zainstalowany wirtualny port LT

A to okno główne to o co chodzi ? Które to jest ?
Wojtek

Toledo

Hiszpania
Odpowiedz
Czy ktoś z kolegów może ocenić wykresy zawarte w tym pliku
Spróbuj ten od Pawła . Tam jest link.
Odpowiedz
Tez próbowałem , teraz wyciagnolem jeszcze starszy laptop z WIN XP , jak nie pójdzie to sobie dam spokój , sa inne rzeczy do zrobienia
Wojtek

Toledo

Hiszpania
Odpowiedz
(18-05-2019, 17:05)SP8GPQ napisał(a): Czy ktoś z kolegów może ocenić wykresy zawarte w tym pliku
Spróbuj ten od Pawła . Tam jest link.

(18-05-2019, 17:42)EC4AGT napisał(a): Tez próbowałem , teraz wyciagnolem jeszcze starszy laptop z WIN XP , jak nie pójdzie to sobie dam spokój , sa inne rzeczy do zrobienia

Ja mam Win7 .
Czy sprawdziłeś prędkosć w urządzeniu . I czy zmieniłeś domyślną na taką jak jest w urządzeniu . To ważne.
Com w urządzeniu i komputerze musi być ten sam i ta sama prędkość.
Odpowiedz
Nie , prędkości jeszcze nie zmieniałem bo w administratorze nie pokazuje mi ze mam zainstalowany wirtualny port ST. Zas kiedy w programie antscope wybieram port pokazuje ze mam ich od 0 de XXX ale zakładka do wyboru prędkości nie dziala. Podejrzewam ze w tej chwili problemem jest to aby komputer wykrył wirtualny port , później będzie reszta. Został mi jeszcze jeden laptop ,ale na później bo teraz nic sensownego mi nie przychodzi do głowy. Wszystkie komputery sa stare jak ja i ich procesor jak mój mozg już nie działają za dobrze je je je
Wojtek

Toledo

Hiszpania
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości