Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
(24-03-2017, 20:49)SP5CGI napisał(a): Witam
Ponieważ radio żyje już własnym życiem, przedstawiam kilka zdjęć.
Bardzo ładnie wykonane. Gratuluję!
Ciekawa jest koncepcja rozwiązania mechaniki. Jakie zastosowałeś złącze modułu cyfrowego i radiowego? Jeśli możliwa jest fotka, to poproszę.
Rysio!

Odpowiedz
(22-03-2017, 17:12)SPO3O2OL napisał(a): Witam Greg.Zmieniły się 4 elementy w prawym dolnym rogu widoku mr bottom.
Wydrukuj proszę plik mr ze strony 38 i nanieś poprawki jakimś flamastrem.
Mam nadzieję,że się nie pomyliłem.

Super Wojciechu, dziękuję bardzo. Będzie to pomocne dla wszystkich składających.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Czy LPF-y w radiu wytrzymują moc końcówki ,,Józkowej"?
Bogdan
Odpowiedz
Jak dotąd nie ma z nimi problemu. Wszelkie próby wzmacniacza były robione na tych filtrach.
Odpowiedz
Maciej czyli rozumiem, ze standardowe na pojedynczych rdzeniach T50? Czy te wzmacniane robione ze składanych podwójnie rdzeni?
Bogdan
Odpowiedz
.....
Odpowiedz
(25-03-2017, 3:09)SP3OSJ napisał(a): ....I tak na drugim zdjęciu widać wyraźnie kraty w oknach a na pierwszym widać że Kolega siedzi.
I wszystko się wydało , zapuszkowany ma sporo czasu na dłubanie Tongue
PA ma 200W out na 50MHz? Jaką ma sprawność ten wzmacniacz - radiator jest niewielki .
Odpowiedz
Witam

Rysio - pomiędzy modułami połączenia przewodami w ekranach. Nie mam pomysłu na złącza.

Bogdanie, rdzenie pojedyncze T-50. Jak jest dopasowanie do anteny to nawet nie są ciepłe.A zdarzyło mi się parę razy pracować przy SWR - 3

Artur - głośnik zewnętrzny lub słuchawki.

Grzegorzu - co do pracy na 50 MHz - pytanie do Józefa SP9HVW. Radiator w zupełności wystarcza do pracy mocą 100W. Na 200W były robione próby na tym radiatorze, był bardzo "mocno ciepły" ale parę łączności tranzystory wytrzymały. Sprawność - 55%.
Odpowiedz
Zdjecie z postu #546
[Obrazek: attachment.php?aid=12453]
Dodatkowe elementy w górnym prawym rogu przy przekaźnikach na płycie radiowej Husarka DSP.
Dodana też płytka nad VFO.Chyba czegoś nie wiem ale nie pytam.
Wojc!o
Odpowiedz

Ta płytka dodatkowa to wzm mcz. głośnikowy
Można to rozpoznać po elementach na niej
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości