Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
.....
Odpowiedz
(11-05-2015, 18:00)SP3OSJ napisał(a): czy LCD 5`ktory idealnie pasuje ze strony Ebay jest conectowany tasiemka czy zlaczka?

Ja mam na taśmie(wygodniej do zmian na płytce) ,ale prawdopodobnie można taśmą albo złączką,nie sprawdzałem.
Odpowiedz
Если я все правильно понял, то речь идет о креплении тачскрина к дисплею?
Тачскрин крепится к LCD с помощью двухстороннего скотча. Сам дисплей продают в сборе - с LCD и тачскрином.
Odpowiedz
(11-05-2015, 20:28)RX9CIM napisał(a): Если я все правильно понял, то речь идет о креплении тачскрина к дисплею?
Тачскрин крепится к LCD с помощью двухстороннего скотча. Сам дисплей продают в сборе - с LCD и тачскрином.

Nie, chodzi o połączenie wyświetlacza z płytką sterownika ,tak zrozumiałem pytanie
Odpowiedz
Artur nie traktuj mego postu jako czepianie się ciebie. Robicie radio kolegów ze wschodu. Nasze posty oni tłumaczą translatorem. Wcześniej już zwracali uwagę że nie mogą postów zrozumieć. A tu znowu kolejny post z przestawionymi literami, brak ogonków i interpunkcji. Nie proponuję pisania postów po rosyjsku, ale uważam że należy zachować więcej staranności przy pisaniu postów po polsku.
Odpowiedz
.....
Odpowiedz
Witam,

Nie jest Ci potrzebne żadne HiQSDR. Na swoich zdjęciach, jak i w dokumentacji, masz płytkę zmodyfikowanego TRX AVALA. Masz tam wyjście/wejście sygnału m.cz. I/Q, które podpinasz do płytki DSP. Równie dobrze można zastosować dowolny TRX SDR z wejściem/wyjściem m.cz. I/Q, Zobacz na kit AVT2954, który też może być użyty. Natomiast do szczęścia brakuje Tobie jeszcze płytki generatora DDS, która również jest w dokumentacji.
Arturze, zapoznaj się najpierw z całą dokumentacją, a wszystko Ci się wyjaśni.

Co do HiQSDR to zobacz sobie tu.

73 Paweł
Odpowiedz
.....
Odpowiedz
(12-05-2015, 22:44)SP3OSJ napisał(a): Brakuje jeszcze komutatora, ja na najnowszych zdjęciach i filmach widzę zupełnie coś innego, pewnie nie oglądałeś.

(01-05-2015, 21:30)RX9CIM napisał(a): Istnieją dwie wersje transceiver - ADR Typ analogowe i bezpośredni digitalizacja DDC / DUC.

Analogowe wariant transceivera jest w pełni otwarty, aby powtórzyć, niektórzy ludzie go powtórzyli.

W pierwszym poście było opisane, są dwie wersje.
Odpowiedz
.....
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości