Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
(25-04-2019, 17:39)SP8GPQ napisał(a): Po starcie u mnie w prawym dolnym rogu pokazane jest napięcie 2.03V . zasilanie z USB
O ile się nie mylę to w dolnym prawym rogu pokazywane jest napięcie baterii.
Napięcia zasilania możesz zmierzyć na module analizatora , zasilanego z discovery.
Zamień kanały miejscami, będzie wiadomo czy discovery jest sprawny , czy należy szukać w module.

Odpowiedz
(25-04-2019, 18:32)AdamC napisał(a):
(25-04-2019, 17:39)SP8GPQ napisał(a): Po starcie u mnie w prawym dolnym rogu pokazane jest napięcie 2.03V . zasilanie z USB
O ile się nie mylę to w dolnym prawym rogu pokazywane jest napięcie baterii.
Napięcia zasilania możesz zmierzyć na module analizatora , zasilanego z discovery.
Zamień kanały miejscami, będzie wiadomo czy discovery jest sprawny , czy należy szukać w module.
Nie ma sygnału z jednego kanału ale jeszcze nie znalazłem przyczyny . Myślę , że jestem na dobrej drodze . dzięki serdeczne.

Okazuje się , że odwrotnie są wlutowane SA612 . Dzisiaj trzeba się będzie z tym zmierzyć . Wlutuję nowe bo te mogą być uszkodzone .

Dlaczego masa na zdjęciu w poscie #457 http://sp-hm.pl/thread-2747-post-38359.html#pid38359
jest podłaczona do kanału lewego?
Odpowiedz
Witam Kolegów.
Zdecydowałem się na budowę analizatora EU1KY.
Zainstalowałem soft, włożyłem kartę i taki mam komunikat jak na zdjęciu.

Czy ma ktoś pomysł co zrobiłem źle? Czego nie mam?
Może zbyt duża karta 64Gb? Na razie mniejszej nie mam.

Dziękuję za pomoc.

Załączone pliki Miniatury

Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz
Witaj,

Tak, mniejsza karta SD / SDHC będzie poprawnie działać.
SDXC ( taką prawdopodobnie użyłeś ) to są już duże pojemności ( chyba powyżej 32GB ), duże prędkości i inna obsługa.
73 Paweł
Odpowiedz
Dzięki Paweł.
Jak znajdę mniejszą kartę to sprawdzę.

Włożyłem kartę 16Gb i zadziałało.
Dzięki raz jeszcze Paweł.
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz
Podpowiedzcie proszę, czy to prawidłowe parametry?

"śmieci" to oczywiście wina zasilania z ładowarki od telefonu, ale martwi mnie różnica w wartości Mag.

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Zworkę masz założoną na piny "CAL" ?
Pozdrawiam Marek
Odpowiedz
Kurczę, nie, ależ mam sklerozę... Po blisko roku odkurzyłem miernik i chciałem go na nowo skalibrować, bo coś mi się nie zgadza w pomiarach. Zapomniałem, że DSP analizuje się przy zworce w pozycji HWCal i tu zacząłem szukać problemu, dzięki za podpowiedź jak tylko wrócę do domu, sprawdzę. Dzięki
Odpowiedz
Mój analizator już w końcu działa .    
(11-05-2019, 9:21)SP8GPQ napisał(a): Mój analizator już w końcu działa .

Proszę o ocenę tych wykresów . Trafo nawinięte na tulejce zdjętej z kabla zasilacza przewodem o średnicy z izolacją 1,9mm . Doskonały ekran ale żyła wewnętrzna z drutu twardego jak stalowy ale lutuje się doskonale . Z wymiarów fizycznych wydaje się , że nie jest to 50oM.

Wykres do 400MHz dodałem jako ciekawostkę bo zupełnie nie do przyjęcia chyba.            
Odpowiedz
A co mierzyłeś i w jakich warunkach?
Praktykujący teoretyk
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości