Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trx Wolf
Pilnie potrzebuję pomocy.
Wgrałem nowy wsad 7.1 do STM32.
Czy trzeba zresetować coś ?
Jak ?
Andrzej
Odpowiedz
Andrzeju,

Załącz Wolfa z wciśniętym przyciskiem F1 - pierwszy z lewej.
Powinno zresetować - pokażą się pomarańczowe ekrany... "Loading default settings"
Mnie po wgraniu nowej wersji oprogramowania i restarcie, następuje samodzielny reset ustawień...

Z drugiej strony, na Twoim etapie, niepotrzebna robota.
Będziesz musiał ustawiać wszystko od nowa.
W tej rewizji nie ma żadnych istotnych zmian...
W 7.0 była bardzo istotna zmiana stabilizująca pracę "Charge Pump" - korekta częstotliwości VCXO...
Zaczęło to działać i bardzo szybko ustawia korektę - widoczne zaraz po załączeniu radia ze stanu zimnego.
Nie sztuką jest coś zrobić, sztuką jest zrobić tak, aby nie zepsuć..

Pozdrawiam,
73! Krzysztof SP9XCC
Odpowiedz
Zainstalowałem ver7.0
Po włączeniu zasilania,nastąpił automatyczny reset.Ekran się wy różowił i jest chyba ok.
Teraz jeszcze została altera do aktualizacji.(problem, bo zapomniałem jak to się robi)
Muszę się cofnąć do opisów gdzieś 15-20strona.
Andrzej
Odpowiedz
Montuję MOTHERBOARD rev3.3
Jako L3 występuje BLM21.
Jaka ma być wartość tego BLM21.W handlu są 1k, 331om i wiele innych
Jest tu jakaś określona wartość dla Wolfa ?
Andrzej
Odpowiedz
Cześć Andy, sadzaj 331 czyli 330Ohms/ przy 100MHz...
Odpowiedz
Witam.
Tak zrobiłem.BLM21 331
Aktualnie, zareklamowałem STM32 na zwarcie.Musiałem odesłać na swój koszt.
Trochę czekania na nową dostawę i zwrot kasy.
Andrzej
Odpowiedz
Witam serdecznie Wszystkich Wolfowiczów , chciałbym zakomunikować że mój WOLF 100 Watt jest już ukończony oto krótki filmik https://www.facebook.com/LomzynskieStowa...ofalowcow/ zdjęcia ze środka mojego SDR-a wyślę w próżniejszym terminie.
Odpowiedz
Gratuluję, ciekawy jestem jakie uzyskałeś parametry Tx czyli moce na poszczególnych pasmach oraz na VHF?
Odpowiedz
Witaj Marku a więc moc wychodzi w zależności od pasma 1,8 Mhz- 7 Mhz moc to rzędu 102,7 Watta -103,9 Watta, 10Mhz- 21Mhz 104,2 Watta- 106,1 Watta , 24Mhz- 28Mhz 103,4Watta- 104,7Watta natomiast 50Mhz moc to 98,9 Watta pasmo VHF jeszcze nie mierzyłem dokładnie przy wolnym czasie pomierzę i opiszę Marku. p.s. Sz.Kol uważajcie na Chiński portal Alie..... ja natknąłem się na malowanki tranzystory RD100HHF1
Odpowiedz
No to gratulacje Zdzisław , u mnie wyszło podobnie , ale nie mam takiego miernika mocy aby po przecinku mierzyć . A ciekaw jestem jakie masz nastawy RF GAIN w Menu ? . Trochę zabawy było z regulacją filtrów , ale się opłaciło. 50 Mhz jeszcze nie dopracowałem jest ok 60 W.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości