Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NWT-7 analizator obwodów
Przelutowałem całą płytkę NWT, nic nie pomogło. Po podłączeniu NWT pod USB mrugną po razie diody TX i RX. Po uruchomieniu programu nie jest aktywna zakładka VFO i miernik mocy, mruga tylko dioda TX. Po uruchomieniu wobulatora wyswietla komunikat ,,nie mogę odczytać danych z NWT!'' i przestaje mrugać dioda TX. Następnie po wyłączniu wobulatora dioda TX już nie mruga, zakładka VFO i miernik mocy jest aktywna ale nic nie ma na wyjściu w przypadku VFO, a miernik mocy nie działa. Czekam na procesor, jeszcze nie dotarł. Mam nadzieję że to winny będzie procesor.
Odpowiedz
Sprawa ma się następująco. Wymieniłem PIC-a - nie pomogło, przelutowałem całą płytkę NWT - nie pomogłowy, mieniłem FT232 - nie pomogło. Po zaprogramowaniu procesora przechodził weryfikację, lecz w następnym dniu wyciągnąłem procesor z NWT, po jego odczycie w programatorze okazało się że jest czysty, przechodził weryfikację. Podejrzenie padło na programator, wymieniłem 74HCT125 i jak ręką odjął. Po zaprogramowaniu PIC-a NWT działa prawidłowo. Przyczyną niesprawności było albo zimny lut (niepotrzebny zakup PIC-a i FT232) albo coś wyleciało z PIC-a, jakiś bit.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Czy jest nowszy soft do PIC-a do NWT7, mam V.210, generator 32MHz.
Odpowiedz
Czy ktoś ma plik źródłowy NWT7.asm ?
Odpowiedz
Jakaś konkretna wersja czy dowolna (w sensie daty)?
Odpowiedz
Music 
Fusbity w pic-u, właśnie zaprogramowałem pic-a NWT-7 według SP9XUH czy ktoś może mi powiedzieć czy takie ustawienia są poprawne https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/6db03a4a901fbf6c
Odpowiedz
Post 486.
Oscylator ma być HS masz źle
Odpowiedz
Koledzy,
Szukam WinNWT w wersji 4. Czy któryś z Kolegów może mi wskazać źródło do pobrania, bo z Autora strony już nie da rady.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Post 487.
pozdrawiam
Odpowiedz
archiwum autora :-)

http://web.archive.org/web/2015111903351...dl4jal.eu/

pozdrawiam
Odpowiedz
Witam
Czy ktoś posiada dobre pliki Gerber do projektu NWT7 kolegi SP9XUH?
Te z kopii jego strony są niekompletne.

73
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości