Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
Tak to zdjecie juz widzialem. Bede sie na nim wzorowal . I jeszcze jedno pytanie , karte mam 8 Gb , moge wsadzic do 32 Gb . Jedynie czy musi byc 10 czy tez moze byc wojniejsza np 4 ?
Tak to zaznaczylem.

[Obrazek: 2b3d83fd7daf6e5fmed.jpg]

Pozdrawiam
Wojtek

Toledo

Hiszpania
Odpowiedz
Hello Wojtek,
I use a 2 MB card...
Odpowiedz
Akurat mam 8 Gb class 4 , 2 Gb nie mam
Wojtek

Toledo

Hiszpania
Odpowiedz
No problem!
Odpowiedz
(21-07-2018, 17:33)EC4AGT napisał(a): Jedynie czy musi byc 10 czy tez moze byc wojniejsza np 4 ?

Wojtku, prędkość karty nie ma tu aż takiego znaczenia. Nie jest zapisywany ciągły strumień, tylko małe pliki....
73 Paweł
Odpowiedz
Witam

Ponownie powracam do tematu obudowy. W moim poprzednim poscie zamiescilem adres do wydruku obudowy wg PD5DJ
Obudowa w jego wykonaniu ma 35.3 mm wysokosci. Ja potrzebowalem innej dlatego tez dzieki pomocy kolegi z forum cnc , zostala zmodyfikowana wysokosc i teraz ma 50 mm. Taka wysokosc wybralem bo chce do srodka wsadzic akumlatorki 18650 wraz z ukladem do ich ladowania.
Tutaj zalaczam pliki

( ps jeszcze ich nie drukowalem wiec nie moge zapewnic na 100 procent czy wszystko jest OK )

Tutaj wkleilem zdjecia obudowy z wymiarem 35 mm

W celu zmontowania musialem troche przejechac pilnikiem aby odpowiednio dopasowac poszczegolne elementy. Jakosc i dokladnosc zalezy od ustawien w drukarce. Kolega drukowal kilka razy az wyszlo w miare dobrze. Inny zas wykonal mi tylna scianke za jednym razem. Po prosu robil to wolniej i dokladniej

.stl   EU1KY_Side_1+15mm.stl (Rozmiar: 591.78 KB / Pobrań: 900)
.stl   EU1KY_Side_2+15mm.stl (Rozmiar: 771.96 KB / Pobrań: 836)
.stl   EU1KY_Side_3+15mm.stl (Rozmiar: 352.23 KB / Pobrań: 805)
.stl   EU1KY_Side_4+15mm.stl (Rozmiar: 527.13 KB / Pobrań: 857)

Pozdrawiam    
Wojtek

Toledo

Hiszpania
Odpowiedz
(07-08-2018, 9:55)EC4AGT napisał(a): Witam

Ponownie powracam do tematu obudowy. W moim poprzednim poscie zamiescilem adres do wydruku obudowy wg PD5DJ
Obudowa w jego wykonaniu ma 35.3 mm wysokosci. Ja potrzebowalem innej dlatego tez dzieki pomocy kolegi z forum cnc , zostala zmodyfikowana wysokosc i teraz ma 50 mm. Taka wysokosc wybralem bo chce do srodka wsadzic akumlatorki 18650 wraz z ukladem do ich ladowania.
Tutaj zalaczam pliki

( ps jeszcze ich nie drukowalem wiec nie moge zapewnic na 100 procent czy wszystko jest OK )

Tutaj wkleilem zdjecia obudowy z wymiarem 35 mm

W celu zmontowania musialem troche przejechac pilnikiem aby odpowiednio dopasowac poszczegolne elementy. Jakosc i dokladnosc zalezy od ustawien w drukarce. Kolega drukowal kilka razy az wyszlo w miare dobrze. Inny zas wykonal mi tylna scianke za jednym razem. Po prosu robil to wolniej i dokladniej

Pozdrawiam

Witam .
A ja się zapytam po co tyle Dziur ???
A nie ma na kartę sim .
Nie ma też na zworki na " plecach " .
Więc po co te kombinacje i utrudnianie sobie życia .
Czym ona się różni od typowej za 10 zł ?
Niczym , tak napiszę ale ceną na pewno
Pozdrawiam .
Odpowiedz
Po co tyle dziur? Nie wiem. Orginalny projekt tak miał. Należałoby zapytać autora. Ja jedynie zmodyfikowalem wysokość obudowy.

Wojtek

Toledo

Hiszpania
Odpowiedz
No to wszystko jasne
Odpowiedz
Ostatnia wersja DH1AKF jest już stabilna i ma sporo nowych funkcji w porównaniu z oryginałem :
http://wkiefer.de/x28/test/F7Discovery.bin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości