Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver wg. M0NKA
"A kolega gdzie to wynalazł" post440
W załączniku wszystko jest.

Andrzej
Odpowiedz
https://uk.groups.yahoo.com/neo/groups/M...les/DL2FW/

Super przygotowane PDFy montażu elementów - polecam.

Odpowiedz
(02-10-2015, 16:44)SQ8AQX napisał(a): https://uk.groups.yahoo.com/neo/groups/M...les/DL2FW/

Super przygotowane PDFy montażu elementów - polecam.

Tylko co z tego Sad Trzeba mieć konto.
Odpowiedz
I po niemiecku.

Załączone pliki Miniatury

.pdf   RF_Board_modifiziert_Placement_BOTTOM (RF_Board_modifiziert_Placement_BOTTOM.pdf).pdf (Rozmiar: 477.04 KB / Pobrań: 1,697)
.pdf   RF_Board_modifiziert_Placement_TOP (RF_Board_modifiziert_Placement_TOP.pdf).pdf (Rozmiar: 433.03 KB / Pobrań: 1,385)
.pdf   UI_Board_modifiziert_Placement_BOTTOM (UI_Board_modifiziert_Placement_BOTTOM.pdf).pdf (Rozmiar: 380.24 KB / Pobrań: 1,521)
.pdf   UI_Board_modifiziert_Placement_TOP (UI_Board_modifiziert_Placement_TOP.pdf).pdf (Rozmiar: 288.4 KB / Pobrań: 1,188)
.pdf   mcHF_Operators_Manual_firmware_ver_0_0_211.pdf (Rozmiar: 1.25 MB / Pobrań: 9,107)
73 Sławomir Olsztyn
Odpowiedz
.....
Odpowiedz
160$ opad szczęki zaliczyłem.
A tu ostatnie modyfikacje Z Yahoo Grups.
Najnowsze Firmware dla tych co nie mają konta na Yahoo oraz "Operator's Manual for the mcHF transceiver Updated for firmware version 0.0.219.22" Prepared by C. Turner, KA7OEI

Załączone pliki
.pdf   mcHF_board_modifications_20150928.pdf (Rozmiar: 2.11 MB / Pobrań: 3,185)
.zip   mchf_firmware_0_0_219_22_ka7oei_20150908.zip (Rozmiar: 7.56 MB / Pobrań: 1,823)
.pdf   mcHF_Operators_Manual_firmware_ver_0_0_219_22b.pdf (Rozmiar: 987.65 KB / Pobrań: 7,925)
73 Sławomir Olsztyn
Odpowiedz
Używam mikrofonu z wkładką elektrytową i dostaje raporty, że brakuje mi wysokich tonów, sygnał w porządku lecz jednak czegoś brakuje.
Wkładki nie dobierałem.
Mam pytanie jakich mikrofonów używacie? Czy może lepiej zastosować wkładkę dynamiczną, czy poeksperymentować z elektrytową.

Odpowiedz
I bootloader

Załączone pliki
.zip   mcHF_boot_0.0.0.14.zip (Rozmiar: 8.75 KB / Pobrań: 871)
73 Sławomir Olsztyn
Odpowiedz
Robert, użyj electret`owego i bedzie dobrze... w PicaStar mam electret i jest dobrze, natomiast do Kenwood`a używam zamiennie i dynamicznego jak i electret`owego i też mówią ze jest ok....tyle, ze electret electretowi nie równy...
Odpowiedz
Jak by komuś przeszkadzało "SWR BRIDGE MOD NOT DETECTED" to na podstawie grupy Yahoo należy wykonać te zmiany:

Załączone pliki Miniatury

73 Sławomir Olsztyn
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości