Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wyposażenie domowego RF Lab
(20-10-2011, 22:40)SP3SWJ napisał(a): :-) lustro chyba zdradza że grzebanie w TV ci ne jest obce :-)

Natomiast papmpersy zdradzają, że przesiaduje tam nawet i całą dobę Tongue Big Grin

Odpowiedz
Koledzy , zawsze zauważacie to co nie trzeba...Nikt nie zauważył porządnego woltomierza radzieckiego do 1,2GHz, miernika mocy z obciążeniem.
Lustro, bym widział co harmoniczny robi za plecami a pampersy, bo nie chce siedzieć na nocniku z lutownicą :)
73! Zbyszek
Odpowiedz
No bo woltomierz (nawet radziecki do 1,2GHz) w pracowni elektronicznej nie jest rzeczą nadzwyczajną... Co innego pampersy Confused he he

A oto mój studencki rf lab stworzony na potrzeby chwili:

Z pozdrowieniami,
Łukasz SQ4RNF
Odpowiedz
Ten szklany blat podpada pod przepisy BHP Smile
tylko na FM UKF -> Just True Sound Hi-Fi Smile
Odpowiedz
Taniutkie magnesy neodymowe
http://www.xinxin.pl/magnesy-mpl-cennik.html
+ przesyłka 8zł
Odpowiedz
Współczuje Ci Łukaszu, na tak niskim blacie po 10 minutach mnie już wszystko by bolało Big Grin Big Grin. No chyba że jesteś niską osobą.
--= SWL SP6-01-396 =--
Odpowiedz
(23-10-2011, 5:27)SQ6OXK napisał(a): Współczuje Ci Łukaszu, na tak niskim blacie po 10 minutach mnie już wszystko by bolało Big Grin Big Grin. No chyba że jesteś niską osobą.

Coś w tym jest, ja swoje blaty (wszystkie mam robione, znaczy się żadnych fabrycznych biurek) ustawiłem na poziomie 80cm.
Zbyszek
SP3NYF
Odpowiedz
Ja przy tym blacie na podłodze siedzę. Pewnie podpada to pod BHP, ale...
Tongue
Z pozdrowieniami,
Łukasz SQ4RNF
Odpowiedz
A, to co innego, masz wtedy właściwą perspektywę :-)
Zbyszek
SP3NYF
Odpowiedz
(27-09-2011, 20:27)SQ9MDD napisał(a): [...]No to i ja pokażę moje "Tajne Laboratorium" ...zazdroszczę kolegom przestrzeni.[...]
Ryszard, pokaż dokładniej ten miernik elementów SMD - foto, parametry, jaka dokładność pomiarów? czy warto to kupować?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości