05-07-2011, 11:16
(05-07-2011, 8:25)sp6fre Wrote: Zauważyłem, że nie ma na forum praktyki publikowania kodu źródłowego. Postaram się jednak w odpowiednim momencie pokazać kod dla tego rozwiązania.Po części masz rację, w konstrukcjach krótkofalarskich jest to nowość. Ale nadal namawiam (namawiamy) twórców by dzielili się swoimi rozwiązaniami, pisałem o tym w innej części forum:
http://sp-hm.pl/thread-838.html
W świecie open source jest to dobra praktyka. Wszelkiego rodzaju oprogramowanie jest dostępne wraz z źródłami.
Otwarte projekty, które popełniamy na tym forum są oznaczane ikonką copyleft i z reguły siedzą w dziale: Projekty Grupy HomeMade, sa tam zawsze wszystkie pliki w postaci źródłowej. Twój projekt jest autorski wziąłeś na siebie ciężar całego projektu, podziwiam i zazdroszczę wiedzy.
(05-07-2011, 8:25)sp6fre Wrote: Z Youtube na razie nie korzystałem polegając na firmie, która opiekuje się moją stroną. Czyżby były kłopoty z prędkością odczytu danych?
Nie kłopotów nie było, poprostu ten serwis jest dobrze znany i może być dodatkowym kanałem informacyjnym o twojej konstrukcji.
Nie będę ukrywał że jak skończę kilka drobiazgów które robię teraz to chyba się pokuszę o zbudowanie miernika twojej konstrukcji.
...przede wszystkim nie zakłócać...