12-10-2015, 8:17
Dodam,że zworka musi być na Boot0
Andrzej
|
Tranciever Тюльпан-DSP
|
|
12-10-2015, 8:29
Oki. Paweł dziękuję za wyjaśnienie tematu.
Jak wrócę z worku do domku zaraz sprawdzę, pierwsze to oczywiście wyświetlacz, zamienię zworki. Z tymi kwarcami faktycznie masz racje, muszę sprawdzić ten zegarnkowy 32.768kHz bo nie jestem go pewny. Zrobię też oczywiście zdjęcie zworek wyświetlacza.... Przemek
12-10-2015, 8:44
Zworka na Boot0 tylko na czas wgrywania softu.
J17 zwarty na wyświetlaczu 5" służy do doprowadzenia dodatkowej masy przez kołek mocujący.
Andrzej
Witam,
Arturze, tym razem moje uwagi dotyczyły LCD 8 cali, który to posiada SP9KN. Co do stm-a. Nie mialem jeszcze takiej sytuacji choć często rozpinałem i lutowałem sterownik. Jakie rewizje stm-a lutujesz? Z, A, może tu jest problem. Możesz udostępnić plik z tą płytką? Gdzie kupowałeś te szybkie układy - ebay? Nigdzie ich nie widzialem.
73 Paweł
Witam,
Jeżeli się nie mylę, to obrazy w wysokiej jakości w HAMDRM. Można odebrać między innymi za pomocą programu QSSTV wybierając zakładkę DRM. Czyli takie SSTV wysokiej jakości.
73 Paweł
19-10-2015, 17:54
Jak usunąć przesłuch w czasie nadawania.
Sprzęga się mikrofon z głośnikiem. Trudno za każdym razem skręcać wysterowanie głośnika. Mam na TUNE 2W. Tylko 2Waty.Jak mówię to wskazówka na zewnętrznym watomierzu oscyluje w okolicach 8Wat.
Andrzej
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|