17-06-2013, 5:19
Rysiek ja próbuje zrobić na razie testowo na pamięci procka tzw.bank pamięci i nie wiem gdzie wrzucić kawałek kodu do odczytywania by w trakcie pracy radia zmieniła się częstotliwość
|
Synteza na AD9851 a Bascom AVR
|
|
17-06-2013, 5:19
Rysiek ja próbuje zrobić na razie testowo na pamięci procka tzw.bank pamięci i nie wiem gdzie wrzucić kawałek kodu do odczytywania by w trakcie pracy radia zmieniła się częstotliwość
17-06-2013, 6:45
Czekaj bo nie bardzo rozumiem. Zapisujesz sobie jakimś klawiszem aktualną f. pracy do pamięci i chcesz to później wywoływać z tej pamięci? No to pewnie użyjesz jakiegoś klawisza do tego? Możesz oprogramować to tak że długie wciśniecie klawisza to zapis a krótkie to odczyt z pamięci. Albo jakoś tak podobnie
...przede wszystkim nie zakłócać...
Tak jeden klawisz mam do zapisu pamięci dwa klawisze uniwersalne + - , które używam do innych nastaw ... i tymi plus i minus chce skakać po komórkach pamięci ... wrzucę dziś na forum plik ale to jest wersja robocza :-) niby działa ale czasami wychodzą dziwne liczy bo nawet ujemne i czasami zatyka mi procek .
Właśnie usiłuje zrobić bank pamięci sterowany klawiszami jednak coś mi nie wychodzi
Witam , po urlopowej przerwie :-) ... Miałem czas popracować nad syntezą a o to i wyniki
w postaci nowych funkcji : zapisywanie częstotliwości do banków pamięci (do 50) wyrównanie VFO A=B Split jeszcze w całości nie działa klawiaturę 10 do wyboru pasm F-IN do wpisywania częstotliwości z klawiatury Menu - działa wpisywanie pośredniej częstotliwości z klawiatury S-metr jeszcze nad tym pracuje (03-08-2013, 15:12)free Wrote: Witam , po urlopowej przerwie :-) ... Miałem czas popracować nad syntezą a o to i wyniki dziś poprawiłem funkcję Splitu :-) , (03-08-2013, 15:12)free Wrote: Witam , po urlopowej przerwie :-) ... Miałem czas popracować nad syntezą a o to i wyniki
Poprawiona wersja , ale jeszcze nie wszystko :-)
05-08-2013, 19:21
Piękna robota widzę spore postępy. Oby tak dalej. No i bardzo mnie cieszy ze udostępniasz swoje prace
...przede wszystkim nie zakłócać...
Rysiek gdyby nie Ty , to bym był daleko ... ;-)
A tak wygląda , będzie wyglądać płytka z wyświetlaczem i klawiaturą
05-09-2013, 19:30
Witam Free gdzie będziesz robił płytkę w domu na termotransfer czy zlecisz firmie ??
Dlaczego pytam jeśli w domu to masz za wąskie ścieżki. Jeśli możesz to zwiększ szerokości przynajmniej do 0.5 mm ułatwi to lutowanie. |
|
« Next Oldest | Next Newest »
|