Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver OVI40
Witam.

Witam i pozdrawiam SZANOWNYCH KOLEGÓW.

Ja mam płytkę RF 0.6 i jak się lepiej poczuję to będę ją składał bo w najbliższym czasie nie ma co liczyć na wypociny Andreasa.
Szansę na zarobek zwęszył Chris i słusznie, zawsze to jakaś alternatywa dla wielu kolegów którzy kupili płytkę UI.
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz
.....

Odpowiedz
Nic takiego nie słyszałem. Na pewno firmware który teraz obsługuje OVI40 zostanie zmieniony do obsługi nowego RF i tutaj zgoda - nie będzie chodził z RF 0.6 (będzie potrzebna dodatkowa ilość IO na złązach które są w UI OVI40), ale samo UI OVI40 nie będzie zmieniane. Co do twojego hardware to nie wiem, zawalcz o to by był na stronie wspieranego hardware to nikt nie usunie obsługi RF0.6 dla OVI40 z UHSDR, to jest prośba do Andreasa.
73 Sławek
Odpowiedz
.....
Odpowiedz
Ostatnie 2 tygodnie miałem praktycznie przes..ane z powodu wysokiej gorączki dziecka a potem mojej i stoję trochę z boku. W przyszłym tygodniu będę coś grzebał więc zacznę to sprawdzać. Wiem że Danilo grzebał ostatnio przy odświeżaniu S-metra, może coś uszkodził jak z kalibracją. Wg mnie to co on ostatnio robi to na siłe szukanie dziury w całym i tak się to kończy. Cały kod wyświetlający widmo/wodospad jest mocno skomplikowany i ruszenie jednej rzeczy powoduje kłopoty w innym miejscu.
73 Sławek
Odpowiedz
.....
Odpowiedz
To jest bardzo stary program, faktycznie chodził płynnie ale to były inne funkcje wyświetlające niż mamy dzisiaj - moim konikiem jest i zawsze była grafika więc jeśli coś się zmieniło w ciągu ostatnich 2 tygodni na gorsze to NA PEWNO wróci do estetycznej normy. Niestety, do pewnego stopnia skoki są nieuniknione ze względu na pamięć której jest mało w F4, natomiast nie powinno to kłuć w oczy - a jak rozumiem z Twojej wypowiedzi to przeszkadza. Mam do niedzieli trochę na głowie więc teraz się tym nie zajmę - dopiero w przyszłym tygodniu.
73 Sławek
Odpowiedz
.....
Odpowiedz
Hej,

U mnie chodzi szybko, miękko i nie przycina. Nastawa Menu/Display Menu/Wfall 1/speed = 6. Default=10.
73 Staszek SP2GNB
Odpowiedz
.....
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości