17-09-2013, 7:27
Widziałem ten wynalazek w Burzeninie. Czekam na publikację, bo z autorem z powodu nieobecności pogadać się nie dało. Dobrze, że Spike choć przytaszczył całość do pokazania.
Pozdrówka
Kuba
Pozdrówka
Kuba
|
Heniek - czyli prosty DDS z grafiką
|
|
17-09-2013, 7:27
Widziałem ten wynalazek w Burzeninie. Czekam na publikację, bo z autorem z powodu nieobecności pogadać się nie dało. Dobrze, że Spike choć przytaszczył całość do pokazania.
Pozdrówka Kuba
17-09-2013, 11:28
Kuba "juszsz".
Ja dopiero wróciłem (z powodu tego nieszczęsnego wyjazdu nie mogłem być w Burzeninie). Ogarniam to "papierowo", tym bardziej, że muszę pilnie w postaci "publikowalnej" podesłać Waldkowi. Liczyłem na to, że uda mi się w nocy to sklecić, ale jestem tak zmęczony, że dałem nosem w klawiaturę... Szczątkowe postaram się zamieścić już dzisiaj. Maciek mrn
30-09-2013, 16:23
Takiej właśnie syntezy szukam od jakiegoś czasu. Wbrew pozorom opis DDS-a opartego na łatwo dostępnych i dosyć tanich modułowych elementach trudno znaleźć, a jeśli już to dokumentacja jest zazwyczaj mocno niekompletna. Mam nadzieję, że "Heniek" lada dzień wyłoni się zza zakrętu.
Krzysiek
01-10-2013, 21:07
Wyświetlacz przypomina mi trochę ten z ft-817. Super do wielopasmowego małego urządzenia qrp.
04-01-2014, 12:03
No i.....nadal nic nie widzę. Może nie wiem, gdzie szukać?
Zapodaj coś, Maćku. Pozdrówka Kuba
06-01-2014, 15:10
Kuba, mam cały czas totalną masakrę, wyjazd za wyjazdem. Nawet do PDFu wpadam raz na 2 miesiące a mam 40 metrów. Już nie chcę obiecywać, bo na świnię wychodzę. Zawsze jest szansa, że mnie zwolnią i jako bezrobotny będę miał więcej wolnego.
Dołożę starań. 73 MAc
10-07-2014, 17:53
(06-01-2014, 15:10)SP9MRN napisał(a): Zawsze jest szansa, że mnie zwolnią i jako bezrobotny będę miał więcej wolnego. Maćku, naprawdę mamy porzucić wszelkie nadzieje? To co masz nie nadaje się do opublikowania? Teraz sezon urlopowy, może znajdziesz chwilę gdy będzie padało. ;-) 73 Darek
11-07-2014, 9:59
Szanse na reaktywację są coraz większe.
Przemek SQ9NJE naprawił największy błąd w założeniach i zamiast debilnego (mojego) przepisywania tablic z częstotliwościami zrobił eleganckie struktury i indeksowanie VFO. Można przyjąć, że to co mnie położyło na łopatki zostało przez niego ogarnięte. Dzięki publiczne. Praca wraca do normalnego trybu - czyli na pewno nie szybko, ale myślę, że konsekwentnie. Muszę dorobić sobie trochę hardware i startuję z robotą. Przepraszam, najpierw powieszę antenę. MAc mrn
11-07-2014, 21:23
Cytat:Praca wraca do normalnego trybu - czyli na pewno nie szybko.....Też za Heniem tęsknię..... Rysio!
05-10-2014, 11:44
Heeniek!!!
Heeniek!!! Heeniek!!! Może trochę dopingu coś pomoże/przyśpieszy. ![]() |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|