Tym młodym człowiekiem (w niebieskiej koszuli) z Sandomierza w Burzeninie byłem ja!

Powiedziałem że jestem z okolic, bo tak łatwiej dla niektórych zlokalizować miejsce na mapie z racji rosnącej popularności Sandomierza, no a chodziłem tam także 3 lata do liceum.

O kopalni wiem, mój dziadek tam pracował, później przeniósł się do Metalchemu - pewnie kojarzysz fabrykę przy wjeździe od strony Puław.
Przepraszam za całkowite odejście od tematu Taurusa, ale bardzo miło poznać kogoś z daleka, kto tak naprawdę jest z bliska.
Wracając jednak już do tematu, to dziś będę miał większy stabilizator, włożę i zobaczę co będzie.
Co do sprzętu pomiarowego, to największym "bólem" dla mnie jest brak odbiornika kontrolnego. Opieram się tylko na wskazaniach odczytu częstotliwości i prostego miernika mocy i swr dla CB. Sam odczyt częstotliwości działa poprawnie, bo jego akurat kolega Łukasz SQ2DYL przetestował i pokazuje dokładnie tyle ile trzeba. Oprócz tego dysponuje jeszcze multimetrem, prostą sondą w.cz. (która jednak mocno zaniża pomiar) i Yaesu VX-6, które z racji posiadania tylko AMu na 14mhz jest kompletnie nieprzydatne.
Zdjęcia płytek dołączę po południu.