Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom –
w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli
16-09-2019, 11:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2019, 13:38 przez SP4MSU.)
WITAM obu Panom .
Nie wiem tylko gdzie jest Admin .
Na pisałem że nie mogę , a nie że nie umiem zaprogramować , czy tak ogromnie to zrozumieć .
Rysiek .
WITAM obu Panom dziękuję za nic nie wnoszącą podpowiedz .
Na pisałem że nie mogę , a nie że nie umiem zaprogramować , czy tak ogromnie to zrozumieć .
Rysiek .
(16-09-2019, 11:00)SQ9RFC napisał(a): Jak zwykle przemawia lenistwo ... gdzie jest źródełko tych ślicznych żółciutkich przekaźników - źródełko w miarę szybkie...
Będę złośliwy , albo zabawny ale pokaż mi gdzie i cokolwiek napisałem o przekaznikach ????
Bo jak nie ma to bez odbioru .
73 Rysiek
(16-09-2019, 11:38)SP4MSU napisał(a): Rysiek .
Rysiek .
(16-09-2019, 11:00)SQ9RFC napisał(a): Jak zwykle przemawia lenistwo ... gdzie jest źródełko tych ślicznych żółciutkich przekaźników - źródełko w miarę szybkie...
Będę złośliwy , albo zabawny ale pokaż mi gdzie i cokolwiek napisałem o przekaznikach ????
Rysiek wyluzuj, Ty pytałeś o zaprogramowanie, a SQ9RFC gdzie kupić przekaźniki no chyba może spytać na forum ?
Ja pic-a do skrzynki programowałem Pickit 3 i nie było problemów.
16-09-2019, 13:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2019, 13:57 przez SQ9RFC.)
Jakaś pomyłka... Ja zapytałem o przekaźniki - chcę bez wielkiego poszukiwania po prostu je kupić. Nawet nie czytałem tego co ktoś prze de mną pisał :-) ja pisałem o moim lenistwie :-)
Te z pierwszego ani są śliczne, ani nie nadają się do tej skrzynki :-(
Śliczne są żółciutkie i mocne są na dodatek.
16-09-2019, 14:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2019, 15:51 przez SP4MSU.)
(16-09-2019, 13:52)SQ9RFC napisał(a): Jakaś pomyłka... Ja zapytałem o przekaźniki - chcę bez wielkiego poszukiwania po prostu je kupić. Nawet nie czytałem tego co ktoś prze de mną pisał :-) ja pisałem o moim lenistwie :-)
Te z pierwszego ani są śliczne, ani nie nadają się do tej skrzynki :-(
Śliczne są żółciutkie i mocne są na dodatek.
U chińczyka .
Tanio i żółte '
I !2 V i 3 A .
(16-09-2019, 13:51)AdamC napisał(a):
(16-09-2019, 11:38)SP4MSU napisał(a): Rysiek .
Rysiek .
Rysiek wyluzuj,
Adam , ja wyluzowany , nie chcem uszkodzić druku .
Tak jak napisałem to wszystkie Pice programuje Brenereem
Ty pytałeś o zaprogramowanie, a SQ9RFC gdzie kupić przekaźniki no chyba może spytać na forum ? Ale i oczywiscie no ale na temat .
Ja pic-a do skrzynki programowałem Pickit 3 i nie było problemów.
(10-11-2019, 10:19)SP8GPQ napisał(a): Mam pytanie . Czy z NWT VFO +13dBm da się wysterować ATU?
ATU 5x5 pokazuje 0,1W ale nic się nie dzieje po przyciśnięciu TUNE.
Domyślny wsad minimum 5w, w epromie można zmniejszyć na 1w.
Przymierzam się do zbudowania tego ATU, w związku z tym chciałbym zapytać, czy któryś z kolegów ma do odsprzedania płytkę najlepiej w wersji 7x7. Proszę o info na prv.
Arek
Witam kolegow, mam taki problem. Zbudowalem atu 7x7 , wersja oprogramowania 3.0, i prawie wszystko jest ok, problem tkwi w strojeniu automatycznym.
Jesli w komorce 04 wstawie swr 1.3, nie zestraja sie nigdzie, dopiero od 1.8 zatrzymuje sie, lecz swr okolo 2.3, mniej wiecej.
To co pokazuje atu zgadza sie z rzeczywistoscia, w zamysle atu ma byc podlaczone pod antena Delta pionowa zasilana od dolu. Na manualnym strojeniu moge pieknie zejsc do minimum swr 1.2 przy antenie Carolina Windom 40, na automacie szuka i sie nie chce zatrzymac, dopiero jak napisalem wczesniej wstawie min 18 w komorce 04 zaczyna sie zatrzymywac, a nadmienie ze na swr w radiu widze ze tylko przelatuje przez niskie wyniki, lecz zatrzymuje sie na swr powyzej 2, nawet na 4+, jakas rada co moze byc przyczyna?