Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
(14-10-2018, 8:43)SP9KN napisał(a): Wyjście stabilizatora 3,3V nie podaje napięcia na magistralę...bo....bo nie ma ścieżki, trzeba założyć kawałek zwory....

Była o tym mowa tu http://sp-hm.pl/thread-2745-post-30705.html#pid30705 posty #123,124
Odpowiedz
Kolejny babol dzięki Pawłowi MVY znaleziony i rozwiązany.
Okazało się że na module radiowym miałem inny PCF niż w filtrach...Co Ciekawe wszystkie oznaczenia są takie same...Zamach ze strony chińskich rączek??
Odpowiedz
(15-10-2018, 21:21)SP9KN napisał(a): Zamach ze strony chińskich rączek??
NIE STRIELAJ!! Wink
Odpowiedz
Panowie, zastanawiam się nad jakimś małym radiem i jako jedna z opcji chodzi mi po głowie budowa Husarka DSP. Może mi ktoś napisać listę zakupów? Chodzi mi o gotowe elementy, np. od DW Radio i moduły które muszę sam zbudować.

Jest dostępny kod na jakimś GIT Hubie?
Odpowiedz
Witam, za kod musisz płacić. Zastanów się czy nie lepiej zainwestować w Sparrow , bo Husarek DSP nie jest maly i może nie mieć tyle mocna wyjściu co Sparrow. Soft do Husarka jest płatny.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Na tym forum jest darmowa wersja softu. Wersja komercyjna nie jest bardzo droga.
Odpowiedz
(17-10-2018, 15:59)SP2JQR napisał(a): Na tym forum jest darmowa wersja softu. Wersja komercyjna nie jest bardzo droga.
A czy coś się zmieniło czy nadal trzeba moduł wysyłać do autora aby wgrał i odsyła z wgranym softem, czy może już po prostu płaci się i ściąga tzw. "wsad" ?
73 Wojtek
Odpowiedz
Kwestia z wysylaniem jest troche uciazliwa. W szczegolnosci jak mieszka sie poza granicami. Zdecydowanie lepsza by byla mozliwosc przeslania i samodzielnego wgrania softu . Oczywiscie kwesta zaplaty jest w pelni zrozumiala. Moze jednak autor udostepni taka opcje.

Pozdrawiam
Arek
K2KP
Odpowiedz
Myślałem o zakupie w DW, więc już uC byłby zaprogramowany.
Odpowiedz
(17-10-2018, 18:10)SQ8BRZ napisał(a): Myślałem o zakupie w DW, więc już uC byłby zaprogramowany.
W sumie nie wiem jakim softem DW programuje ale to nie problem wgrać, bo jest to czynność banalna wbrew pozorom, czy zapłacić bo tu też nie widzę problemu, chodzi o wybór softu - darmowy bodajże wersja A (tu się mogę mylić ) jest dostępny tutaj w temacie ale już rozwijany nie, nawet odpłatnie. Ale taka jest "polityka" autora i nic na to nie poradzimy. Ja z tego zrezygnowałem, bo mimo że szanuję taką decyzję autora, to jednak jest ona kuriozalna nieco w obecnych czasach.
73 Wojtek
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości