30-01-2010, 21:58
OK, usprawiedliwię się za mój angielski, nie zawsze translatory dokładnie (technicznie tłumaczą). Przepraszam za zamieszanie 
Czepiając się jeszcze tej cewki:
Czy nawijać każdą z osobna zaczynając nawijać drut np. "od siebie"?
Może to głupie pytania ale ostatnio zrobiłem odbiornik superreakcyjny z gazety EDW i nie zadziałał. Po raz kolejny schemat publikowany bez wcześniejszego testowania!
Znalazłem następny i chcę się podjąć jego budowy.
To nie ważne że w odbiorniku, jak się go uda zmusić do działania będą świsty gwizdy i inne zakłucenia, chcę tylko aby coś usłyszeć, nawet jednorazowo aby mieć spokój wewnętrzny
Krzychu

Czepiając się jeszcze tej cewki:
(30-01-2010, 21:29)3z6aef napisał(a): Na schemacie jest uwaga: "Wind coils in same direction", czyli nawijać w tym samym kierunku.W tym samym kierunku tzn. nawinąć jedną długą cewkę sumując L1, L2, L3 a następnie odcinać w danym miejscu dla danej cewki?
Czy nawijać każdą z osobna zaczynając nawijać drut np. "od siebie"?
Może to głupie pytania ale ostatnio zrobiłem odbiornik superreakcyjny z gazety EDW i nie zadziałał. Po raz kolejny schemat publikowany bez wcześniejszego testowania!
Znalazłem następny i chcę się podjąć jego budowy.
To nie ważne że w odbiorniku, jak się go uda zmusić do działania będą świsty gwizdy i inne zakłucenia, chcę tylko aby coś usłyszeć, nawet jednorazowo aby mieć spokój wewnętrzny

Krzychu