17-01-2012, 8:22
Ja się jeszcze nie chwaliłem.... odbiornik już działa
O filtry wejściowe pytam, ponieważ kręcąc trymerami (L1,L2) zauważam minimalną różnicę. Kręcąc trymerem L3 różnica też jest niewielka. Ponadto, kupiłem sznurek do bielizny 2x20m z metalową wstawką. Rozwiesiłem go w kształcie litery V ale... leżącej... Wspólny koniec na wysokości ok. 3m, pozostałe na wysokości ok 2m. Kąt rozwarcia ok. 70*.
Słychać na tym, głównie kolegów ze wschodu. Ale odnoszę wrażenie, że dźwięk jest przytłumiony, ledwie słyszalny. Nie wiem czy to wina anteny, propagacji czy Taurusa. Teraz poszukam jakiegoś klubu w mojej okolicy i podłączę go do profesjonalnej anteny!
O filtry wejściowe pytam, ponieważ kręcąc trymerami (L1,L2) zauważam minimalną różnicę. Kręcąc trymerem L3 różnica też jest niewielka. Ponadto, kupiłem sznurek do bielizny 2x20m z metalową wstawką. Rozwiesiłem go w kształcie litery V ale... leżącej... Wspólny koniec na wysokości ok. 3m, pozostałe na wysokości ok 2m. Kąt rozwarcia ok. 70*.Słychać na tym, głównie kolegów ze wschodu. Ale odnoszę wrażenie, że dźwięk jest przytłumiony, ledwie słyszalny. Nie wiem czy to wina anteny, propagacji czy Taurusa. Teraz poszukam jakiegoś klubu w mojej okolicy i podłączę go do profesjonalnej anteny!