Witam serdecznie. Jest to mój pierwszy post na tym forum, lecz nie ostatni. Od pewnego czasu przyglądałem się uważnie realizacji projektu i postanowiłem się przyłączyć do realizacji projektu oraz do budowy własnej skrzynki przy antenie. Czeka mnie lada dzień przeprowadzka a warunki antenowe jakie będę posiadał ograniczą sie do wędki na balkonie z odcinkiem drutu. To wymusiło na mnie podjecie nie lada wyzwania a mianowicie budowę skrzynki przy antenie.
Tym krótkim wstępem pragnę podzielić się jednym z ze zdjęć wykonanych płytek PCB. Płytki wykonałem metoda chałupnicza tj. "żelazkową". Płytki ocynowałem roztworem do bezprądowego cynowania oraz pokryłem gruba warstwa lakieru zrobionego z acetonu+kalafonia. Na zdjęciu widoczne zworki. Na ta chwile oczekuje elementów do dalszej budowy.
PS. Dziękuje Adamie za odpowiedź i pomoc via email.
Tym krótkim wstępem pragnę podzielić się jednym z ze zdjęć wykonanych płytek PCB. Płytki wykonałem metoda chałupnicza tj. "żelazkową". Płytki ocynowałem roztworem do bezprądowego cynowania oraz pokryłem gruba warstwa lakieru zrobionego z acetonu+kalafonia. Na zdjęciu widoczne zworki. Na ta chwile oczekuje elementów do dalszej budowy.
PS. Dziękuje Adamie za odpowiedź i pomoc via email.