To forum używa plików cookies
To forum wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji o Twoim logowaniu, jeśli jesteś zarejestrowany, oraz informacji o Twojej ostatniej wizycie, jeśli nie jesteś zalogowany. Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe zapisywane na Twoim komputerze; cookies ustawiane przez to forum mogą być używane wyłącznie na tej stronie i nie stanowią zagrożenia dla bezpieczeństwa. Cookies na tym forum śledzą również, które tematy zostały przez Ciebie przeczytane oraz kiedy miało to miejsce. Prosimy o potwierdzenie, czy akceptujesz, czy odrzucasz zapisywanie tych plików cookies.

Niezależnie od wyboru w Twojej przeglądarce zostanie zapisany plik cookie, aby zapobiec ponownemu zadawaniu tego pytania. W każdej chwili będziesz mógł zmienić ustawienia cookies, korzystając z linku w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kity AVT
Ja ze swojej strony także mogę polecić Kacpra - bardzo fajna konstrukcja. Łatwy w montażu, a na płytce mieszczą się rzeczy, które normalnie wymagałyby osobnych modułów (S-Meter, skala cyfrowa). Ewentualnie klasyczny Bartek. Smile

Tak BTW zastanawia mnie to stosowanie układów scalonych przeznaczonych de facto do pracy w torach odbiorników FM, jak UL1242. Widzę, że ten układ był nagminnie wykorzystywany w tym celu (m.in. sporo konstrukcji z książek SP5AHT korzystało z takiego rozwiązania). Coś konkretnego było w tym scalaku, czy po prostu przypadek zdecydował, że autor wykorzystał akurat ten element, a nie np. UL1200?

SP8GUM: na czym polegają te problemy ze zrównoważeniem mieszacza?

Wiadomości w tym wątku
Kity AVT - przez QRPDXMAN - 04-01-2012, 21:46

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości