Witaj, schemat w stosunku do PCB nie jest na 100% kompatybilny ... i to jest moja wina, kolega rysujacy schemat zwrocil mi na to uwage ( tak to jest jak sie czlowiek spieszy i nie dosypia HI).
Juz poprawilem PCB i nanioslem porawki, przekaze je do kolegi .
Wzorek PCB damy za chwile, a schemat pewnie tez niebawem.
Co do osobnego stabilizatora dla FCLK... wyszedlem z zalozenia ze "lepsze jest wrogiem dobrego" , jesli w kilkudziesieciu DDS ten uklad sie sprawdzil to zamiana 78L05 na dlawik,,,,, ;-) i ryzyko ze kto wie nie mam czasu ;-).
Co do zasilania AD8307... hmm to moze byc to ;-) lekka morka ( zaszumienie) wystepuje..sprawa do przemyslenia.
CO do plikow, na Kicad sie nie znam ;-) a co do Sprint Layout...
prosze kolege o email na sq8z@wp.pl ....bo............ ;-).
Dzieki za zainteresoanie i pomysly pozdrawiam
sq8z
O.k.
ponizej plik PCB nieco poprawionej, elementy opisane w formie... wskazanie mysza na element pojawia sie jego oznaczenie ze sche
ecopresente1.LAY (Rozmiar: 141.82 KB / Pobrań: 1,702)
sq8z
uwaga dla pierwszych ktorzy pobrali powyzszy plik, odjechala sciezka przy Q3, juz poprawilem i podmienilem .lay... dzieki za info dla SQ9NJE ;-)
i kolegi TG 50 , obudowy juz ustawione jak trzeba.
Juz poprawilem PCB i nanioslem porawki, przekaze je do kolegi .
Wzorek PCB damy za chwile, a schemat pewnie tez niebawem.
Co do osobnego stabilizatora dla FCLK... wyszedlem z zalozenia ze "lepsze jest wrogiem dobrego" , jesli w kilkudziesieciu DDS ten uklad sie sprawdzil to zamiana 78L05 na dlawik,,,,, ;-) i ryzyko ze kto wie nie mam czasu ;-).
Co do zasilania AD8307... hmm to moze byc to ;-) lekka morka ( zaszumienie) wystepuje..sprawa do przemyslenia.
CO do plikow, na Kicad sie nie znam ;-) a co do Sprint Layout...
prosze kolege o email na sq8z@wp.pl ....bo............ ;-).
Dzieki za zainteresoanie i pomysly pozdrawiam
sq8z
O.k.
ponizej plik PCB nieco poprawionej, elementy opisane w formie... wskazanie mysza na element pojawia sie jego oznaczenie ze sche
ecopresente1.LAY (Rozmiar: 141.82 KB / Pobrań: 1,702)
sq8z
uwaga dla pierwszych ktorzy pobrali powyzszy plik, odjechala sciezka przy Q3, juz poprawilem i podmienilem .lay... dzieki za info dla SQ9NJE ;-)
i kolegi TG 50 , obudowy juz ustawione jak trzeba.