Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piligrim SMD
Panowie wiem u kogo kupiliście płytki bo stałem obok. Ten kolega ma określone problemy o których nie będę pisał publicznie. Jednym z nich jest brak internetu i dlatego od kilku miesięcy nie ma z nim kontaktu. Ze znanych mi błędów tego rozwiazania jest: na płytce podstawowej zbyt małe 3 otwory na goldpiny w dolnym prawym rogu, natomiast w górnym prawym obok 53 niepotrzebna przelotka łącząca jedną ze ścieżek tego salaka z masą. Może to skutkować jego uszkodzeniem, przelotkę trzeba delikatnie rozwiercić. Płytka podstawowa została zmontowana i uruchomiona i po usunięciu wymienionych błędów działa prawidłowo. Płytka wzmacniacza mocy została wykonana na "lewą stronę", skutkuje to koniecznością wlutowania tranzystorów z przeciwnej strony płytki niż narysowano. Jeśli chodzi o schemat to trochę tylko się on różni od rosyjskiego pierwowzoru (zawiera poprawki znalezionych błędów) . Mając płytkę podstawową i generator można uruchomić odbiornik. Działa bez filtrów i dodatkowych wzmacniaczy. Ewentualne niejasności postaram się wyjaśnić z Wackiem telefonicznie i opisać na forum. Czekam na pytania.
Natomiast jeśli chodzi o rozwiązanie zakupione w AVT to nie jestem w stanie nic szczegółowo powiedzieć bo go nie znam. Podobno jest to kopia bez przeróbek i ulepszeń pierwszego rozwiązania Piligrima SMD z forum rosyjskiego i tam trzeba szukać materiałów.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Piligrim SMD - przez SP5JPB - 17-02-2010, 23:17
RE: Piligrim - przez SP8GVM - 18-02-2010, 6:47
RE: Piligrim - przez SP5JPB - 18-02-2010, 10:00
RE: Piligrim - przez SQ4AVS - 10-06-2010, 18:43

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości