Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NWT-7 analizator obwodów
"Pomimo że jestem z wykształcenia mechanikiem i wykonałem kilka urządzeń typu NWT7, NWT 200, oraz NWT 500 nie udało mi się tak zepsuć parametrów tych urządzeń jak autorowi powyższego postu."

To gratuluje ;-), szkoda ze nie widzialem do tej pory zadnego konkretnego materialu z niepopsutych konstrukcji w publikacjach kolegi.

"Mam do kolegi SQ8Z prośbę ażeby przed napisaniem opinii o czymkolwiek zastanowił się co pisze bo swoimi nieprawdziwymi uwagami obraża kolegów którzy zamieszczają wyniki swoich pomiarów."

Przepraszam Roman , ale pozwol mi szanowac Cie chocby z racji tej drobnej roznicy wieku ( okolo 20 lat) , wiec po pierwsze nie zarzucja mi bezmyslnosci, po drugie nie zarzucaj mi klamstw, po trzecie nie wrabiaj mnie w "obrazania kogokolwiek"

"W załączeniu wykres z NWT 7 przy rozwartym wejściu."

;-) nie ma problemu, zalepie trzy czwatre PCB ekranami, podkrece wzmocnienie na MMIC , doloze po 100nF na we i wy LPF i na moim wykresie zobaczysz to samo.
Inna sprawa ze wykres z pomairow obwodow to beda znane nam wszystkim gorki.
Zawsze moge tez kopac i szukac konkretnego MMIC'a , posiedziec nad ustawiniem punktu kompresji i moze bedzie dobrze.... ale czy o to chodzi????
To ma byc konstrukcja dla poczatkujacego krotkofalowca ktora ma mu pomagac przy budowie kolejnych zabawek.
Moje zalozenie od poczatku jest takie i to sugerowalem w swoim poscie , aby na tyle zmienic , poprawic ten uklad coby jego uruchomienie nie bylo tak krytyczne.
PCB, elementy , zlozyc i ma dzialac!!! Ale zeby sie o tym przekonac , trzeba wykazac sie cierpliwoscia i poczekac co mam do powiedzenia w dwoch kolejnych zapowiedzianych postach.
A na marginesie, zamiast podziekowac za robote ( przygotowanie LAY), i udostepnienie materialu do dyskusji slysze slowa potepienia i krytyki.
ROman i z racji na wiek i doswiadczenie, a szczegolnie ze jestes jednym z "ojcow" tego forum pytam: o co Ci chodzi???
Mozesz zarzucic mi pomylke, blad, ale przepraszam nie masz prawa zarzucac mi jakichkolwiek zamierzonych win ...szczegolnie obrazliwego wobec kogokolwiek tonu.
W korespodencji prywtnej sugerowales zebym sobie odpuscil i poszedl z tego forum... wiec pisze publicznie bo jestem mezczyzna :
to mnie panowie wywalcie i wszystko bedzie jasne.
Wybacz Roman ale Twoja wypowiedz traktuje jako nieuzasadniony atak i oczekuje przeprosin ...publicznie... bo publicznie ten atak wykonales.
Pozdrawiam
Krzysztof SIp
SQ8Z

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
NWT-7 analizator obwodów - przez SP5NPW - 15-06-2009, 2:24
NWT7 problem z uruchomieniem - przez SP9JMD - 22-06-2010, 7:00
RE: NWT7 problem z uruchomieniem - przez SP5SAI - 22-06-2010, 8:54
RE: NWT7 problem z uruchomieniem - przez SP9JMD - 24-06-2010, 21:27

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości