Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
miniYES
Witam po dluzszym czasie, widze watek rusza :-).
Wszystko o.k. ale pamietajmy ze wersji MY jest juz kilka.
Uwagi SP2JQR dotycza hmmm wersjii sprzed pieciu lat i nie wszystkie maja zastosowanie w wersjach nastepnych, a najmniej w wersji UT0IS.
Jesli koledzy chca zawalczyc z MY ... to mimo wszystko polecam skoncentrowac sie na wersji UT0IS. Ja robilem wiekszosc kolejnych wersji z AVERS na filtrach FK-1 wlacznie i wniosek jest jeden... zdecydowanie najlepiej pracowac nad ta ostatnia wersja UT0IS, a osiagniete rezultaty beda znacznie lepsze niz w poprednich wersjach.
Koncze obecnie materialy i uwagi na ten temat i do konca tygodnia pozwole sobie "zasmiecic" tym nieco ten watek.
Pozdrawiam wszystkich, mozna do mnie pisac indywidualnie na priv ( obecnie pilotuje kilka realizacji tej konstrukcji wiec jestem na biezaco HI!
P.S.
bawie sie ta konstrukcja ( UT0IS) juz siedem miesiecy i zawsze kiedy dochodze do wniosku ze juz jest o.k. daje sie poprawic kolejny stopien czy blok :-).
"Podwodnyje kamni" jak okreslili to rosjanie to niestety prawda i czasem daja znac o sobie, ale wszystko jest do pokonania :-).
Na zachete zxamieszczam plik, nagranie ( nieco przesterowane) , czas nagrania zawody IOTA contest, pasmo 14 MHz, antena :-) beam 4 el tribander na wysokosci 2m nad ziemia !!! ( antena zaparkowana aby nie lezec w krzakach).
.mp3   bd7strong.mp3 (Rozmiar: 640.17 KB / Pobrań: 1,464)
a dla kolegow ktorzy chca powalczyc z prasowanka na wlasna reke i nie lubia obslugiwac programu sprintlayout, w zalacznikach PDF'y z ktorych spokojnie mozna drukowac na kredzie i grzac :-)
oczywiscie jest to wspomniana wczesniej wersja UT0IS, jesli kogos interesuje inna wersja PCB prosze pytac , a ja pewnie mam w archiwum wiec nie ma problemu z zamieszczeniem lub przeslaniem na priv.
vy 73!

SQ8Z
.pdf   elementyMiniYes_SMD by UT0IS.pdf (Rozmiar: 44.39 KB / Pobrań: 1,887)
.pdf   smd MiniYes_SMD by UT0IS.pdf (Rozmiar: 92.02 KB / Pobrań: 1,844)
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
miniYES - przez admin - 16-06-2009, 18:29

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości