Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
miniYES
Dzieki za odpowiedz, tak i ja myslal....Hi!
To pytanie o sygnal, jest dosc istotne, ja od kilku dni zajalem sie filtrami i PCB, odbiornik mam niepodpiety i nie moglem porownac, ( wiadomo warunki na pasmach zmieniaj a sie z godziny na godzine), ale to co mnie nieco dziwi to poziom tla pasma ( 14MHz), u mnie jest totalna cisza ( no moze lekki szumek) stacje z europy ( bo tu mamy GW i bliski wschod OD5) jesli juz wychodza to na poziomie S7- S9 , wlaczenie odbiornika jesli ustawiony w "wolnym" miejscu na 14MHz to takie wrazenie ze radio nie dziala HI!!
Co do rozstrojenia, to na ucho slychac jakies 150 - 200Hz , co nie zmienia faktu ze w nagraniu MY jakos dziwnie plasko to idzie, brak niskich tonow ktore na IC718 wyraznie slychac u tego GW!!
Cos w tym MY nie tak do konca :-( , wykres spektru to w sumie potwierdza ).
FIltry? Dopasowanie filtrow? ja bym porawial bo w takim stanie to moze byc dobre ale na 3,5.... .
Patrzylem za prognoze na 50 MHZ i widze ze dzis od 18:00 moze byc ciekawie na magic band, jesli zdaze podpiac obwody do MY to sprobuje tez cos nagrac z pasma 50 MHz.... a z drugiej strony pytanie do wszystkich... macie jakis nagrania z odsluchu MY z pasma 28 MHz??? :-)
pozdrawiam

Krzysztof SQ8Z
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
miniYES - przez admin - 16-06-2009, 18:29

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości