Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator NA01
Dziękuję za mobilizujące słowa ;-)
Nie mam pojęcia gdzie i czy w ogóle głosuje się na jakieś zgłoszone projekty czy też ocenia je komisja konkursowa (wstyd się przyznać nie znam pełnego regulaminu :-( ). Ja w każdym razie wstępne zgłoszenie do konkursu PUK zrobiłem wczoraj do Łukasza (SQ2DYL)
Zauważyłem, że nie ma na forum praktyki publikowania kodu źródłowego. Postaram się jednak w odpowiednim momencie pokazać kod dla tego rozwiązania. Nie zrobię tego teraz z dwóch powodów: po pierwsze musiałbym go uporządkować na co nie mam na razie czasu a po drugie kod stale się jeszcze rozwija o dodatkowe funkcjonalności. Zamierzam dorobić pomiar mocy, ogólnie mówiąc pomiar rezonansu (obwodów i rezonatorów kwarcowych) z określaniem dobroci, chodzi mi również po głowie przystawka do pomiaru impedancji oraz odbiornik panoramiczny (namiastka analizatora widma). Na razie poszerzyłem menu a dziś i w najbliższych dniach zacznę pisać kod algorytmów pomiarowych dla nowych funkcjonalności.
Z Youtube na razie nie korzystałem polegając na firmie, która opiekuje się moją stroną. Czyżby były kłopoty z prędkością odczytu danych?
L.J.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Analizator NA01 - przez SP6FRE - 09-05-2010, 20:35

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości