1. Ten Bartek powstał w całości ( począwszy od malowania płytki ) w ciągu ostatnich dni. Elementy są "z epoki", sądzę że z tego co się u mnie plącze to jeszcze 10 Bartków można zrobić 
2. Zestroiłem dokładnie tor nadajnika. Moc input jest 3,5 W i więcej się z tego nie wyciśnie, ale po co ? W PA pracuje jakiś BDY, nie wiem jaki bo oznaczenie się starło.
3. Nie mam zbyt wielkiego doświadczenia z filtrami kwarcowymi home-made.
Robiłem kilka, ale porównanie z PP9 zawsze było tragiczne.
4. Ten ekran między PA i BC177 likwiduje sprzężenie przy nadawaniu, bez tego cuda się działy - za blisko PA umieściłem BC177.
5. Pobór prądu przy zasilaniu z aku 12V:
- odbiór przy średniej głośności - 150 mA ( porównywałem z IC706 = bierze ponad 2,5A )
- włączony nadajnik, bez wysterowania z mikrofonu - 350 mA
- max wysterowanie - 650 mA
6. VFO jest "bartkowe", pod p.cz. 9 MHZ.
Zadziwiająco stabilne tym razem wyszło. Postawiłem na całą noc na 3.720 kHz i rano było tyle samo. Nawet po włączeniu nie płynie więcej niż 500 Hz w ciągu kilku minut, a potem stoi.
W sumie jest to irytujące, bo robiłem kilka bardziej pięknych VFO, a działały gorzej
7. Obudowa jest ze starego FM Radmora, płytka "wisi w powietrzu", idealny dostęp z obu stron.
8. W przyszłym tygodniu narysuję schemat PA.

2. Zestroiłem dokładnie tor nadajnika. Moc input jest 3,5 W i więcej się z tego nie wyciśnie, ale po co ? W PA pracuje jakiś BDY, nie wiem jaki bo oznaczenie się starło.
3. Nie mam zbyt wielkiego doświadczenia z filtrami kwarcowymi home-made.
Robiłem kilka, ale porównanie z PP9 zawsze było tragiczne.
4. Ten ekran między PA i BC177 likwiduje sprzężenie przy nadawaniu, bez tego cuda się działy - za blisko PA umieściłem BC177.
5. Pobór prądu przy zasilaniu z aku 12V:
- odbiór przy średniej głośności - 150 mA ( porównywałem z IC706 = bierze ponad 2,5A )
- włączony nadajnik, bez wysterowania z mikrofonu - 350 mA
- max wysterowanie - 650 mA
6. VFO jest "bartkowe", pod p.cz. 9 MHZ.
Zadziwiająco stabilne tym razem wyszło. Postawiłem na całą noc na 3.720 kHz i rano było tyle samo. Nawet po włączeniu nie płynie więcej niż 500 Hz w ciągu kilku minut, a potem stoi.
W sumie jest to irytujące, bo robiłem kilka bardziej pięknych VFO, a działały gorzej

7. Obudowa jest ze starego FM Radmora, płytka "wisi w powietrzu", idealny dostęp z obu stron.
8. W przyszłym tygodniu narysuję schemat PA.