Jeżeli chodzi o luzy to też się zastanawiałem zanim zrobiłem, należy zadbać o to by luzy między zębatkami były minimalne.Możesz poszukać innych przekładni. Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem byłaby przekładnia planetarna np. 1:2, ale ja takowej nie znalazlem. Gdybyś zanalazł, to wówczas można by pozostać w szczupłej obudowie, np. CB . W swoim czasie dołożyłem układ RIT, ale kręcenie 2 gałkami mnie w.... (denerwowało). Myślę,że w końcu poradzisz sobie z tym chrypieniem. Widzę,że ja miałem więcej szczęścia i nie mam tego problemu-przynajmniej na akumulatorze 12v. W każdym razie wczoraj byłem u kumpla, który ma jakies wypasione radio i robiliśmy porównania odbioru i powiem tyle, że próbuj dalej, bo warto... Przyjemnego sobotniego wieczoru.
P.S. Właśnie jestem na etapie zakupu mojego WYMARZONEGO TS 520 od 30 lat i powiem ci tyle, że NIGDY nie opuszczę TEGO forum. Bo uwielbiam grzebać i mieć problemy do pokonania....
Jeszcze jedno odnośnie kręcenia gałką ja swoją "dociążyłem" dotaczając pierścień z mosiądzu wewnątrz i teraz jak pokręcę , to "rany boskie" jak zasuwa. Mam pokrętło od elizabetki.
P.S. Właśnie jestem na etapie zakupu mojego WYMARZONEGO TS 520 od 30 lat i powiem ci tyle, że NIGDY nie opuszczę TEGO forum. Bo uwielbiam grzebać i mieć problemy do pokonania....
Jeszcze jedno odnośnie kręcenia gałką ja swoją "dociążyłem" dotaczając pierścień z mosiądzu wewnątrz i teraz jak pokręcę , to "rany boskie" jak zasuwa. Mam pokrętło od elizabetki.