To forum używa plików cookies
To forum wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji o Twoim logowaniu, jeśli jesteś zarejestrowany, oraz informacji o Twojej ostatniej wizycie, jeśli nie jesteś zalogowany. Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe zapisywane na Twoim komputerze; cookies ustawiane przez to forum mogą być używane wyłącznie na tej stronie i nie stanowią zagrożenia dla bezpieczeństwa. Cookies na tym forum śledzą również, które tematy zostały przez Ciebie przeczytane oraz kiedy miało to miejsce. Prosimy o potwierdzenie, czy akceptujesz, czy odrzucasz zapisywanie tych plików cookies.

Niezależnie od wyboru w Twojej przeglądarce zostanie zapisany plik cookie, aby zapobiec ponownemu zadawaniu tego pytania. W każdej chwili będziesz mógł zmienić ustawienia cookies, korzystając z linku w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WALET – czyli jak buduję sobie transceiver SDR
Zakupione procesory okazały się dobre, przynajmniej w zakresie funkcji jakie mogę sprawdzić po ich wlutowaniu na płytkę i dołączeniu wyświetlacza.

[Obrazek: https://lx-net.pl/walet/image/kalibr_dotyk.jpg]
To fotografia pierwszego uruchomienia układu z nowym wyświetlaczem. Program rozpoznaje pierwsze włączenie wyświetlacza i wymusza procedurę kalibracji wyświetlacza.

[Obrazek: https://lx-net.pl/walet/image/pcb0.jpg]
A to stan płytki po kalibracji wyświetlacza ze wstępnym ustawieniem znaku na SP0ZZZ. Tak więc aktualny stan działających procesorów zakupionych w CN to 6:0 dla mnie ;-) Działa ekran dotykowy, działa impulsator. Całość pracuje zasilana z portu komunikacyjnego USB/RS232 opisanego wcześniej.

Dopiero teraz mogę zająć się programem i na GitHub jest już wersja binarna jak i dla Arduino w folderze "software/ver1_0". Proszę przenosząc kod do swojego środowiska Arduino zadbać po pierwsze o opisane wcześniej biblioteki ale również o zachowanie struktury plików, w szczególności o zachowanie plików grafiki w podfolderze /graph (ze ścieżką w stylu odpowiednim do systemu operacyjnego) tak jak to zawiera Github.

l.j.

Github

Wiadomości w tym wątku
RE: WALET – czyli jak buduję sobie transceiver SDR - przez SP6FRE - 3 godzin(y) temu

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości